Alpe Adria Trekking: Hribar ukupni pobjednik

Andraž Hribar
Andraž Hribar

Posljednja stanica Alpe Adria Trekking Cup sezone bio je Kaldir gdje je tamošnju nedjeljnu feštu popratila i utrka "Treking od fruti" . U organizaciji SRK Alba nastupio je 171 trekker iz Slovenije, Italije i Hrvatske koji su u ponudi imali tri kategorije.

Naklon za smjelost zaslužila su na nedjeljnoj utrci 22 ultraša koji su pored 35 kilometra imali i 2.000 metara visinske razlike. Najbrži je bio slovenski predstavnik Aleš Novak (4:40.22) koji je za nešto manje od minute bio brži od Kanfanarca Mauricija Krizmanića iz pazinskih Trickera, no najviše je profitirao trećeplasirani Andraž Hribar iz RSD Uljanik koji je time potvrdio naslov ukupnog pobjednika.

Utrka je posebno zanimljiva bila zbog raspleta u ženskoj "ultri" gdje je dominaciju potvrdila Slovenka Marija Trontelj (4:52.56) koja je i ovoga puta bila brža od najveće konkurentice Vedrane Maršić iz Uljanika.

Na planinarskoj stazi dugoj 25 kilometara s 1.300 metara visinske razlike, najbrži je bio Marin Rušpić (Cres insula activa, 2:39.59), ispred Slovenca Vasje Jerčiča, a najbolji natjecatelj s ove strane Učke bio je Dejan Jakac iz labinske Albe. Kod žena je najbrža bila Meteja Blažević (3:08.52), ispred Jelene Mance te Dubravke Kukulj Papucci (SRK Alba).

Na 10-kilometarskoj utrci sa 600 metara visine razlike, najlakšoj kaldirskoj dionici, u konkurenciji čak 88 trkača i trkačica pobjeda je pripala velikanu Lučanu Sošiću (1:10.27) koji je na cilj stigao samo sekundu brže od druge legende istarskog trčanja Ivana Stranića, dok im se za osam sekundi nakon toga u cilju pridružio Sandi Lukšić, još jedan trkač Albone Extreme. Žensku konkurenciju obilježila je borba Višnje Ćoso (Triton, 1:28.33) i Suzi Ladavac (Trickeri) koja je za pobjednicom zaostala nešto više od dvije minute, dok je treća bila Gordana Bažon.

U ukupnom poretku AATC-a u muškoj konkurenciji na drugom mjestu, iza "uljanikovca" Andraža Hribara, smjestio se Mauricio Krizmanić, a treće najuspješnije rezultate sezone imao je, nažalost pokojni, Grobničan Dejan Ljubas.

Kod žena ukupni poredak je kao i kod zadnje utrke. Pobjedu je odnijela Slovenka Marija Trontelj, ispred Vedrane Maršić i Tadeje Krušec. (Mladen PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter