Ako sam potreban klubu - ostajem

Jure Obšivač (M. MIJOŠEK)
Jure Obšivač (M. MIJOŠEK)

Odlaskom Slavka Blagojevića i Chunga Woona u Split, Jure Obšivač postao je igrač s najdužim stažem u pulskoj svlačionici, jedini kojem je tekuća sezona treća što je odrađuje u "zeleno-žutom" dresu. Rođen u Metkoviću prije 24 godine, Obšivač je prvi, jednoipolgodišnji ugovor s Istrom 1961 potpisao 11. veljače 2013. godine, debitirao za "zeleno-žute" 9. ožujka iste godine u gostujućoj pobjedi nad Hajdukom i potom je krenuo njegov niz. Naime, od tog dvoboja na Poljudu Obšivač je za Istru 1961 odigrao 66 uzastopnih prvenstvenih utakmica, doseg za kakav bi se trebala otpuhati prašina s klupskih godišnjaka želi li se otkriti kome je tako nešto prije njega pošlo za nogom. Da cijela priča bude još bolja, Obšivač samo jednu od tih 66 utakmica nije odradio u cijelosti, ovosezonsko gostovanje kod Splita, sve ostale bio je stopostotan i tako svoj "zeleno-žuti" učinak dogurao do respektabilnih 5.858 minuta.

- Stvarno je puno igrača u protekle dvije godine prošlo kroz našu svlačionicu, a sad je nakon odlaska Slavka i Woona red došao na mene da budem njen po stažu najstariji član - rekao je Jure Obšivač koji je jesenas obnašao ulogu zamjenika kapetana te je u tri navrata poveo suigrače na teren, a odlaskom Blagojevića očekuje se da će kapetanska traka završiti na njegovoj ruci. - I ja se tome nadam, no vidjet ćemo što će biti, trenerova je zadnja i on će odlučiti tko će biti kapetan u nastavku sezone.

Opći je dojam da Obšivač može ostati bez kapetanske trake samo na jedan način - da napusti Istru 1961. Njegovo ime je već duže vrijeme jedno od onih koje se na "Drosini" najčešće spominje u vezi s transferima, ali zasad je sve ostalo samo na pričama koje nisu konkretizirane. S druge strane, nakon odlaska Blagojevića, Woona i Grafa trener Igor Pamić je uputio vapaj usmjeren na klupsku upravu da zaključe prijelazni rok što se tiče odlazaka, jer se u protivnom klubu loše piše te je za očekivati da će njegove molbe biti uslišane.

- Prijelazni rok traje još mjesec dana i dok on ne završi sve je moguće. Imam ugovor još šest mjeseci i ako u klubu smatraju da sam im potreban ja ću ostati, tu nema nikakvih problema, ali onda je za očekivati da na ljeto slijedi definitivni rastanak, barem tako u ovom trenutku razmišljam - istaknuo je Obšivač, priznavši da mu te priče odlazi li ili ostaje pomalo počinju i smetati. - Koliko god ja lagao da me ne muči, koliko se god trudio da me sve to ne dira, ipak cijela ova situacija malo utječe na mene, a sad je na meni da se potrudim da to bude u što manjim količinama. U Puli mi je stvarno lijepo, ali svaki igrač, pa tako i ja, teži nečem boljem. Istra 1961 mi je puno dala i na tome sam joj više nego zahvalan, ali uvijek sam govorio i stojim iza toga da ako se pojavi prilika za iskorak, ako dođe ponuda koja će zadovoljiti i mene i klub, zašto ne otići. Trebam malo gledati i sebe, svoju daljnju karijeru, a mislim da se trenutno nalazim u idealnim godinama da napravim određeni iskorak. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter