A-2 liga košarkaša: Rovinj - Ghia Staff 68:60

Luka Čulina polaže pokraj Igora Đermana (D. ŠTIFANIĆ)
Luka Čulina polaže pokraj Igora Đermana (D. ŠTIFANIĆ)

Rovinj - Ghia Staff 68:60 (16:11, 15:16, 18:16, 19:17). Utakmica 17. kola. Dvorana Valbruna. Gledatelja: 50. Suci: Pejović (Pula) i Melon (Novigrad).

ROVINJ: Bezmalinović 8, Matošević, Honović, Ćosić, Kordiš 34, Čulina 5, Zečević, Živković 18, Šturman, Križanac, Atlija, Franković 3.

GHIA STAFF: Đerman 17, A.Ćus 2, P.Ćus 4, Hek, Fonović 2, J.Ćus 3, Daus 1, Opašić 4, Ferenčić 17, Bratulić, Jurić 10.

U derbiju začelja, trener Zlatko Orbanić po drugi put ove sezone nadmudrio je Damira Ćusa u susretu starih rivala, Rovinježa i Pazinjana.

Već u prvoj četvrtini motivirani domaćini dobrom i strpljivom igrom, uz čvrstu obranu, uspjeli su zaustaviti goste limitiravši ih na svega 11 koševa za deset minuta. Preko raspoloženih Kordiša i Bezmalinovića kojemu je ovo bio oproštajni susret od rovinjske publike u napadu te Frankovića u obrani, igrači Rovinja držali su sve konce igre i rezultata u svojim rukama i zasluženo na "veliki odmor" otišli s četiri koša prednosti. Gosti su se u nastavku tricama pokušavali vratiti u igru, ali su bili poprilično neprecizni, dok su s druge strane rovinjski košarkaši preko sigurnog Kordiša čuvali prednost.

Ipak, u 29. minuti gosti iz Pazina uspjeli su doći do poravnanja (41:41), ali se tada ponovo Sandro Kordiš svojim koševima i tricom pobrinuo za novu prednost Rovinja. Mladi rovinjski igrači Živković i Čulina dobro su se snalazili s obranom protivnika i uz koordinaciju igre Bezmalinovića i Kordiša u 32. minuti Rovinj ide na "plus 10", a dvije minute kasnije i na "plus 13" (57:44), što je bila najveća prednost rovinjskih košarkaša na susretu. Kod gostiju je ponestalo snage, pa je domaćin prednost sačuvao do kraja. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter