96. Giro: Zbog bolesti odustali Wiggins i Hesjedal

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pobjednik prošlogodišnjeg Tour de Francea i jedan od najvećih favorita za pobjedu uoči početka ovogodišnjeg Gira d'Italia Britanac Bradley Wiggins i prošlogodišnji pobjednik Gira Kanađanin Ryder Hesjedal odustali su od daljnjeg nastupa na ovogodišnjoj, 96. biciklističkoj utrci kroz Italiju uoči starta 13. etape koja je na rasporedu u petak od Busseta do Cherasca (254 km).

"Zbog pogoršanja plućne infekcije, odlučili smo da Wiggins neće startati u 13. etapi utrke", objavila je Wigginsova momčad Sky.

Wiggins je u ravničarskoj 12. etapi voženoj u četvrtak po jakoj kiši izgubio 3:17 minuta u odnosu na vodećeg Talijana Vincenza Nibalija te je u ukupnom redoslijedu pao sa četvrtog na 13. mjesto, čime je izgubio sve izglede za pobjedu. S obzirom na njegovo zdravstveno stanje, odlučio je povući se iz daljnjeg natjecanja.

Hesjedal ove godine nije niti u približno jednako dobroj formi na Giru kao lani, nakon 12 etapa je bio na 38. mjestu sa 32:55 minuta iza Nibalija, a veliku većinu toga zaostatka nakupio je u brdskim etapama prošloga vikenda.

"Čitavu sam sezonu složio oko Gira, na utrku sam došao sjajno se osjećajući, ali od osme etape nadalje se osjećam jako loše. Možda je razlog virus koji kruži pelotonom, a može biti da se radi o jakoj alergiji", objavio je Hesjedal.

Ovogodišnji Giro završava 26. svibnja u Bresciji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter