80.000 eura za ulaznicu za finale Wimbledona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ulazak Britanca Andyja Murraya u finale Wimbledona izazvao je 'ludnicu' na Otoku i nevjerojatan interes za ulaznice za današnji finalni ogled protiv Srbina Novaka Đokovića.

Tako se na jednom britanskom portalu dvije ulaznice za današnje finale prodaju za nevjerojatnih 80.000 eura, a očekuje se da će do početka meč cijena još skočiti.

U Wimbledonu vlasnici godišnjih ulaznica imaju pravo preprodati svoje mjesto na tribini, dok se preprodaja običnih ulaznica smatra švercom. Početkom 2011. godine prodano je 2.500 godišnjih ulaznica po cijeni od 30.000 eura za svaku, i to za razdoblje od 2011. do 2015. godine. U cijenu je uračunata jedna ulaznica za Centralni teren za svaki dan Wimbledona, kao i poseban 'lounge paket' u jednom od salona.

"Interes za finale je nevjerojatan i ruši sve moguće rekorde. Sve je po zakonu i ovdje nema nikakvih sumnjivih radnji," utvrdio je izvršni direktor Viagogoa, Ed Parkinson.

Nakon što je prošle godine izgubio finale Wimbledona od Švicarca Rogera Federera, Britanci se nadaju kako bi Murray danas mogao pobijediti Đokovića i postati prvi britanski pobjednik na Wimbledonu nakon Freda Perryja kojem je to uspjelo davne 1936. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter