1. A liga odbojkašica: Puljanke skupo prodale kožu

Luana Božić poentira pored Puljanki Gee Barbić i Erike Drviš (D. ŠTIFANIĆ)
Luana Božić poentira pored Puljanki Gee Barbić i Erike Drviš (D. ŠTIFANIĆ)

Kad se u desetom kolu susretnu ekipa koja još nije osjetila gorčinu poraza i ona koja ne zna kakav je osjećaj pobijediti, onda ne treba biti preveliki odbojkaški ekspert da se predvidi ishod takvog dvoboja neravnopravnih protivnika.

No, igračice Pule odbile su biti dijelom već pripremljenog scenarija i favoriziranim Rovinjkama omogućile 105 minuta neizvjesne odbojke. Tri boda kojima su preuzele vodstvo na ljestvici, iskoristivši činjenicu da je Vukovar u ovom kolu bio slobodan, pripala su gošćama, no da bi stigle do njih morale su se poprilično pomučiti.

Prvi set nije nagovještavao takav rasplet jer su nakon domaćeg vodstva 5:3 gošće napravile seriju 0:5 i potom stvorenu prednost nastavile povećavati sve do konačnih 18:25.

Puljanke su u drugom setu napokon počele igrati. Na drugom sudačkom time outu bilo je 16:12, a onda kao da su se domaće igračice uplašile mogućnosti da stignu do poravnanja. Gošće su to znale iskoristiti da izbore set loptu koju je "zakucala" Marina Ćorić za 23:25.

Poznavajući pulski mentalitet, malo tko od 100-tinjak ljudi okupljenih u dvorani nije bio uvjeren da će treći set biti samo odrađivanje formalnosti, no dogodilo se nešto sasvim suprotno.

Puljanke su zaigrale kao preporođene, Rovinjke se malo opustile i na semaforu je uskoro pisalo 8:3, a uskoro je bilo i velikih "plus deset" za domaće odbojkašice (18:8), koje su set mirno privele kraju (25:18).

Puljanke su dobro nastavile i u četvrtom setu, povele 12:9, a onda je gostujući trener Samuel Benussi uvidio da je vrag odnio šalu i odlučio promijeniti tehničarku. Umjesto Antonije Jurić uveo je Teu Vitasović, koja je povezala rastrgane konce igre Rovinja, dok su na drugoj strani nakon nekoliko loše odigranih lopti Puljanke "pukle" i s 16:25 gošće su zaključile četvrti set, a s njim i istarski derbi.

Susret 10. kola Prve A lige odbojkašica, skupina II: Pula – Rovinj 1:3 (18:25, 23:25, 25:17, 16:25). Dvorana SC Mirna. Gledatelja: 100. Suci: Ruba (Pula) i Poropat (Rovinj).

PULA: Rujak (L), Levak 12, Drviš 8, Tadić, Kralj, Šipušić 11, Petrić, Božeglav 11, Ćopić 7, Barbić 2, Bat, Milin 5.

ROVINJ: Cvitić 11, Božić 7, Jergović, Jurić 3, Terlević 1, Slavulj 14, Vitasović, Žarković 10, Ćorić 19, Šimunović, Ivanović (L), Janko (L).

Napad poeni: Pula 39 (Božeglav 8), Rovinj 51 (Ćorić 16). Blok poeni: Pula 8 (Levak 3), Rovinj 7 (Slavulj 3), Servis poeni: Pula 9 (Šipušić 3), Rovinj 7 (Ćorić 3). (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter