"Zeleno-žuti" posramili "majstora s mora"

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Dugo je "pulska bombonijera" čekala da vidi četiri lopte pospremljene u protivničku mrežu, predugo, a onda je na "Drosinu" stigao Hajduk kojem je Istra 1961 isporučila premijerni "poker". Naime, još davne 2006. godine nogometaši tadašnje Pule Staro Češko u dva su navrata četiri puta pogodili protivničku mrežu, protiv Međimurja i Zagreba, no te su se utakmice igrale na Verudi.

Zabijali su potom "zeleno-žuti" četiri pogotka u Zaprešiću, Osijeku i Zadru, no nikako im to nije polazilo za nogom u svom dvorištu. Istina, mogli su pulski navijači uživo svjedočiti kako to izgleda kad jedna momčad u 90 minuta četiri puta kapitulira, ali na njihovu žalost uvijek su deblji kraj izvlačili njihovi ljubimci, protiv Šibenika (1:4), Lokomotive (2:4) i Dinama (0:4).

Strpljenje se na kraju isplatilo ove nedjelje kad su "zeleno-žuti" posramili "majstora s mora", a ova uvjerljiva pobjeda dodatno dobiva na težini ako se zna da je stigla samo šest dana nakon zagrebačke "šestice". - Nešto smo ipak naučili iz tog bolnog poraza - konstatirao je nakon trijumfa nad Hajdukom Igor Pamić, trener Istre 1961.

- Odmah nakon utakmice s Lokomotivom rekao sam kako moji dečki sad moraju pokazati da su pravi frajeri i oni su to i napravili. Vidjeli smo taktički puno bolju Istru 1961 i to me veseli, premda još uvijek ne možemo igrati na onim prostorima na kojima bi htjeli, no unatoč tome svaka čast mojim dečkima na odrađenom poslu.

Normalno da je trebalo imati i malo sreće, mi smo je imali i ranim smo pogotkom otvorili utakmicu, drugi put uzastopce u Puli i poslije tog gola dečki su se opustili. Ja im čestitam na pobjedi, ali rekao sam im već u svlačionici nešto s čime se mnogi možda neće složiti, da sam u njihovoj igri vidio i dosta grešaka te moramo nastaviti raditi da ih ispravimo.

Možemo dosta toga napraviti i sigurno ćemo biti još bolji kako prvenstvo bude odmicalo, što sam i najavljivao, a do kojeg ćemo nivoa stići pokazat će vrijeme. No, da sam zadovoljan utakmicom protiv Hajduka, normalno da jesam.

I dok su Splićani pomalo podcjenjivački u Pulu stigli bez Caktaša, Balića, Vlašića i Roguljića koje je trener Burić odlučio odmoriti, rekonvalescenta Ohandze i nespremnog Milevskog, a na klupi su ostali Kiš i Maloku, ovaj potonji cijelu utakmicu, Paminjo je izvukao nekoliko iznenađenja iz rukava.

Najveće je bilo kad je na gol odlučio staviti Vanju Ivešu, suprotno najavama da je prerano za takvu promjenu nakon samo dva odigrana kola, i tako je iskusni Banjolac spojio treći pulski "poker" jer je upravo on čuvao domaću mrežu kad su na Verudi "potopljeni" Međimurje i Zagreb.

- Cijeli svijet laže pa valjda mogu i ja ponekad lagati. Brkić je dobar golman, no još je mlad, a nakon šest "komada" vrlo je teško nekoga vratiti u samo pet dana, budimo realni. Dugo sam se lomio jer Brkić protiv Lokomotive nije bio direktan krivac za niti jedan gol, ali ništa nije ni obranio. S druge strane, Iveša mi odaje strahovitu sigurnost i kvalitetu na treningu i nakon onog brodoloma protiv Lokomotive odlučio sam se za tu izmjenu - istaknuo je Pamić, koji je stalno pred utakmicu protiv Hajduka ponavljao da mu treba agresivnost na terenu i onda je "agresivca" Mišića posjeo klupu, a prednost dao "mirnijem" Pavloviću.

- Presudila je činjenica da je Pavlović u ovom trenutku taktički puno bolji i odgovorniji, pogotovo kad se igra u ovim prostorima te da ima puno bolji instinkt kada treba otići prema naprijed. U posljednji čas iz momčadi je izostao najavljeni Zlomislić, a niti jedan od trojice domaćih klinaca (Urošević, Barišić, Marić) nije se uspio "dokopati" klupe za rezervne igrače i prilike da zaigra protiv Hajduka, jer kao što je u 87. minuti u igru poslao Mišića i Gregova, pri rezultatu 4:1 mogao je Paminjo mirne duše povjerenje pružiti i jednom od trojice mladih Puljana, da ih je imao pored sebe. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter