"Zeleno-žuti" polažu napadački ispit

Marcel Heister (M. MIJOŠEK)
Marcel Heister (M. MIJOŠEK)

Pripremajući se za subotnju utakmicu protiv Zagreba, prvu od tri uzastopne domaće prvenstvene utakmice, nogometaši Istre 1961 posljednja su dva treninga odradili u Medulinu. U utorak popodne su umjesto u staru bazu - Štinjan, otišli u Medulin, a tamo su, na "jedinici" jučer ujutro odradili i jedini trening dana. Trener Igor Pamić nadgledao je svoje igrače koji su uglavnom trenirali posjed lopte i završnicu. Dva elementa kojima se dosad nisu previše bavili jer je u prvom planu bila obrana. No, od subotnje utakmice u prvi plan dolaze ova dva elementa, ključna za igru na pobjedu. Kakva se, dakako, očekuje od domaćina ukoliko s druge strane travnjaka nisu Dinamo ili Rijeka. Uglavnom, dok su brojni kupači uživali u suncu i toplom moru, desetak metara dalje "zeleno-žuti" su znojem natapali svoje dresove. Potom je, za kraj, Zvonko Pamić pokazao dio svog repertoara slobodnih udaraca. Kad je posljednja lopta obrisala paučinu iz desnih rašlji nemoćnog Brkića, bio je to znak da je trening završen.

- Zadovoljan sam, dobro smo odradili ova dva dana, posebno smo u utorak odradili naporno i sad ću ih do subote malo osvježiti i dodatno uigravati neke elemente poput prekida koji bi nam u nastavku sezone trebao biti kudikamo moćnije oružje nego dosad - zadovoljno je nakon susreta na glas razmišljao trener Pamić i potom pojasnio promjenu trening baze.

- U Štinjanu je teren čak četiri metra uži od ovoga na "jedinici" i to je bio jedan od ključnih razloga da treninge prebacimo ovdje. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter