Mirjana Lučić-Baroni nakon 19 godina opet u finalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni u petak je na WTA turniru u Strasbourgu polufinalnom pobjedom 6-1, 6-1 nad Francuskinjom Kristinom Mladenović ostvarila još jedan nevjerojatan rezultat plasiravši se u finale ovog natjecanja 19 godina nakon što je na istom mjestu izgubila finale od legendarne Njemice Steffi Graf.

Bio je to treći sraz 34-godišnje Lučić-Baroni i 23-godišnje Mladenović i treća pobjeda hrvatske tenisačice koja je bolja od francuske igračice bila i na turnirima u Charlestonu i Madridu. U Strasbourgu je Mirjana potpuno nadigrala Mladenović i za samo 60 minuta stigla do povijesnog ostvarenja.

Lučić-Baroni će u subotnjem finalu igrati protiv još jedne Francuskinje, 22-godišnje Caroline Garcia (WTA - 55.) koja je sa 6-7 (3), 6-4, 7-5 nadigrala sunarodnjakinju Virgine Razzano. Bit će to četvrti međusobni dvoboj Lučić-Baroni i Garcije, a Francuskinja je izašla kao pobjednica u sva tri prethodna dvoboja. Posljednji su odigrale u prvom kolu turnira u Miamiju ove godine, gdje je Garcia slavila sa 2-6, 6-1, 6-3.

Lučić-Baroni će se u subotu (15 sati) po peti put boriti za naslov pobjednice na WTA turnirima, a jedini dosadašnji poraz u finalu bio joj je onaj od Steffi Graf u Strasbourgu 1997. godine, kad je kao 15-godišnjakinja izgubila 2-6, 5-7 od tada najbolje tenisačice svijeta. Garcia će zaigrati u četvrtom finalu, a jedini je naslov osvojila u Bogoti 2014. Uspije li Lučić-Baroni svladati Francuskinju postat će druga hrvatska pobjednica u Strasbourgu. Naime, 2000. godine je na ovom turniru slavila Makaranka Silvija Talaja. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter