Županijski programi: Organumu histriae 40 tisuća kuna

S prošlogodišnjeg festivala Organum histriae (Arhiva/Andreas KANCELAR)
S prošlogodišnjeg festivala Organum histriae (Arhiva/Andreas KANCELAR)

Program javnih potreba u kulturi za 2014. godinu u stavci glazbeno-scenska djelatnost težak je ukupno 300 tisuća kuna. Od toga će najviše, ukupno 40 tisuća kuna, ići pulskom Identitetu za 17. međunarodni orguljaški festival Organum histriae.

Pet tisuća kuna manje, odnosno 35 tisuća kuna namijenjeno je umaškom Međunarodnom festivalu komornog teatra Zlatni lav.  OKUD Istra i dalje organizira susret harmonikaša, koji će se ove godine održati po 39. put, a dobit će 30 tisuća kuna.

Za 47. susret hrvatskih pjevačkih zborova Katedri Čakavskog sabora za glazbu Novigrad ide 20 tisuća kuna, a Pučkom otvorenom učilištu Poreč za 53. koncerte u Eufrazijevoj bazilici namijenjeno je 15 tisuća kuna. Isto će toliko pripasti i porečkom Pučkom otvorenom učilištu za jubilarno, deseto međunarodno violinističko natjecanje "Antonio Janigro".     Katedra Čakavskog sabora Novigrad organizirat će 8. međunarodni muzikološki skup "Glazbe Jadrana - identitet, utjecaji i tradicije", za što će dobiti deset tisuća kuna. Rovinjski festival BaRoMus dobit će deset tisuća kuna potpore.

Teatru Naranča će za razvoj dječje čakavske scene pripasti 15 tisuća kuna.

Istarska glazbena scena mladih Pula za program "Vesna, glazbene mladice", kojom se početkom proljeća predstavljaju mladi talentirani glazbenici na počecima svoje karijere, dobit će deset tisuća kuna. Isti će iznos dobiti i KUD "Matko Laginja" Sveti Lovreč za 39. susret puhačkih orkestara Istre, Šikuti Machine za Grillpeace United 2014., zagrebački Teatar Tirena za 10. kazališni kamp, Roberta Razzi za program "Amor" i Hrvatska glazbena unija - podružnica Pula za ljetne jazz radionice.

I naposljetku, pet tisuća kuna ide porečkom Pučkom otvorenom učilištu za program "Zlatni zub", sedmo izdanje, Marku Rojniću za program "Abeceda filma", rovinjskom Pučkom otvorenom učilištu za "Glazbeni poučak". Istarskom pododboru Hrvatskog društva glazbenih umjetnika za CD "Zvuci Istre", Nataši Dragun za koncert Flauta, sax i prijatelji i pulskoj Gradskoj radionici za Točku susreta Musicpolis.

Stavka "ostali programi" iznosi ukupno 10 tisuća kuna. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter