Županijska potpora tiskanju sedam naslova

Udruzi San(j)am knjige u Istri za knjigu Mauricija Ferlina 'Pio i Pepe: Ako nije onda je' 990 kuna
Udruzi San(j)am knjige u Istri za knjigu Mauricija Ferlina 'Pio i Pepe: Ako nije onda je' 990 kuna

U županijskom Programu javnih potreba u kulturi za 2014. godinu, u stavci Književnost i izdavaštvo, odobrena je potpora tiskanju sedam naslova u ukupnoj vrijednosti od 150 tisuća kuna.

Istarski ogranak Društva hrvatskih književnika dobit će 80 tisuća kuna za časopis Nova Istra, a istom će ogranku ići i deset tisuća kuna za književni portret Miroslava Sinčića. Gradska knjižnica Umag tiskat će djelo Fulvija Tomizze "Prijateljstvo", za što će dobiti deset tisuća kuna, a Pučko otvoreno učilište iz Buja knjigu Ivana Milotića "Momjanski kapitular", za što će dobiti 20 tisuća kuna.

Komoč koruna iz Ližnjana, za knjigu spisateljskog i životnog para Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen "Putanje", dobit će deset tisuća kuna.

Za antologiju "Verši na šterni", Gradska knjižnica Poreč dobit će također deset tisuća kuna. Isto toliko pripast će Pučkom otvorenom učilištu Buje za zbornik međunarodnog skupa "Momjan i Istra".

Deset tisuća kuna namijenjeno je ukupno za otkup knjiga za knjižnice. Bit će otkupljena djela Vladimira Gagliardija "El canto del gardelin/Češljugarov pjev", za 720 kuna, 900 kuna ide Sveučilištu Jurja Dobrile za djelo Paola Petronija o Antoniju Smaregli, a udruzi San(j)am knjige u Istri za knjigu Mauricia Ferlina "Pio i Pepe: Ako nije onda je" 990 kuna.

Istarskom ogranku Društva hrvatskih književnika namijenjeno je 1.215 kuna za djelo Ljubice Ivezić "Odbljesci pamćenja", a 6.175 kuna ide Lektiri Kostrena za otkup knjige Tomislava Milohanića "Deštini i znamenja". (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter