Zbog svog samopouzdanja trebali smo dati koji gol više

PRVIJENCEM ZAHVALIO NA POVJERENJU - Antonio Pavić (HINA)
PRVIJENCEM ZAHVALIO NA POVJERENJU - Antonio Pavić (HINA)

U ponedjeljak oko jedan sat ujutro autobus s nogometašima Istre 1961 koji su se iz Vinkovaca vratili s tri boda u džepu stigao je na "Drosinu", igrači su se brzo razišli svojim kućama i opet se na istom mjestu okupili u deset sati ujutro kako bi odradili rekuperacijski trening. Po njegovom okončanju, trener Marijo Tot svojim je pulenima dao slobodno do srijede i onda s nama podijelio impresije s utakmice protiv Cibalije.

- Poklopilo se da sam stigao doma taman da na miru pogledam snimku utakmice i mogu reći da je to s naše strane bio dobro odrađen posao. Znali smo da će biti teško, jer je to Cibaliji bio jedan od ključnih trenutaka u sezoni, dvoboj u kojem su morali pobijediti, no mi smo bili spremni odgovoriti na sve što pred nas postave i na kraju je dobro ispalo - rekao je Marijo Tot, trener Istre 1961 koji je na uobičajenoj konferenciji za novinare netom po okončanju utakmice istaknuo da ne može biti u potpunosti zadovoljan, jer je pobjeda njegove momčadi trebala biti uvjerljivija. - Istina. U nogometu, kao i u sportu općenito, nema milosti i protivnika treba zgaziti do kraja ako se nalaziš u takvoj situaciji, a mi to nismo uspjeli napraviti premda smo sat vremena imali igrača više. Ne mogu reći da drugo poluvrijeme nismo kontrolirali igru, nije bilo većih problema oko održavanja rezultata, ali mislim da smo zbog svog samopouzdanja trebali dati koji gol više, za što smo imali četiri-pet izglednih prilika.

Na ruku "zeleno-žutima" išao je rezultatski imperativ koji je pritiskao domaće igrače, a i scenarij s ranim pogotkom, isključenjem Glavice i potom još jednim golom do odmora bio je idealan da se u nastavku do vrha napuni vinkovačka mreža, no i 2:0 u gostima rezultat je kojem se ne treba gledati u zube. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter