Zbog neispravnih dimnjaka gorjele dvije kuće

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

U srijedu su u Istri zbog neispravnog održavanja dimnjaka izbila dva požara, u kojima nije bilo ozlijeđenih no vlasnicima kuća nastala je materijalna šteta.

Prvi požar izbio je nešto nakon ponoći u mjestu Ohnići kod Vižinade, dok su ukućani spavali. Požar su ugasili porečki vatrogasci oko 1 sat te je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Utvrđeno je da 81-godišnji vlasnik ne posjeduje dokumentaciju o održavanju dimnjaka, već ga sam čisti. Drugi požar dogodio se oko 12 sati u kući u mjestu Vela Traba na području Pazina, gdje je došlo do zapaljenja čađi u dimovodnom kanalu. Uslijed toga se zapalila i drvena greda koja je bila uz sam dimovodni kanal. Požar su ugasili pazinski vatrogasci oko 12.35 sati, a materijalna šteta koja je nastala 79-godišnjoj vlasnici procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. I u ovom slučaju je utvrđeno da dimnjak nije čistio ovlašteni dimnjačar.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara, protiv vlasnika kuća se podnose obavijesti Inspektoratu unutarnjih poslova Policijske uprave istarske. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter