Zašto je za Outlook naplaćen zakup svega 10 kvadrata?

Outlook na Puntiželi (M. ANGELINI)
Outlook na Puntiželi (M. ANGELINI)

- Podržavamo organizatora festivala Outlook i Dimensions jer su benefiti privatnog smještaja i popratnih djelatnosti dobrobit za Puljane, ali najslabija karika u svemu tome je pulska gradska vlast. Iz dokumenata o davanju koncesije na pomorsko dobro jasno se vidi da je u zakup dana površina na Hidrobazi od samo deset četvornih metara, odnosno, Grad je prihodovao samo 1.190 kuna. Znamo da se radi o ogromnom području pomorskog dobra pa nije jasno zašto je Grad naplatio svega deset kvadrata, upozorili su Mauricio Licul i Bruno Nefat, vijećnici Nezavisne liste Plinija Cuccurina, na konferenciji za novinare.

Prema dokumentu koncesijskog odobrenja kojeg je Ladonja podijelila novinarima vidi se da je izdan dokument Udruzi prijatelja obalne utvrde Punta Christo za djelatnost komercijalno rekreacijskih sadržaja na mikrolokaciji Puntižela-Hidrobaza za kulturne, zabavne i sportske priredbe a površina iznosi deset četvornih metara. U pojašnjenju stoji da se odobrenje izdaje u svrhu organiziranja manifestacija Outlook i Dimensions festival od 27. kolovoza do 12. rujna.

Usto se postavlja pitanje koliko će se točno novca sliti u gradski proračun a koliko bi pristiglo da je sve napravljeno uredno i legalno te površine dane transparentno putem natječaja u zakup, veli Licul.
Istaknuo je da je suprotno uredbi o davanju koncesijskog odobrenja organizatoru omogućeno da u potpunosti isključio pomorsko dobro iz opće upotrebe.

Ladonja će upravo zbog ovog slučaja predložiti konkretan zaključak na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća o potrebi izmjene načina utvrđivanja dijelova pomorskog dobra na području Pule. Cilj će biti da svaka lokacija za koju se izdaje koncesijsko odobrenje bude precizno definirana u površini i bez isključenja od opće upotrebe, dodao je Nefat.(G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter