Zamisli život u ritmu muzike za ples

Jura Stublić
Jura Stublić

Ljeto na Kaštelu u organizaciji Rock caffea bit će privedeno kraju večeras nastupom legendarnog rockera Jure Stublića i grupe Film, a koncert počinje u 21.30.

Novovalna skupina

Stublić je osamdesetih i početkom devedesetih žario i palio hrvatskom i jugoslavenskom scenom i postao poznat po hitovima "Zamisli život u ritmu muzike za ples", "Neprilagođen", "Bili cvitak", "Moderna djevojka", "Srce na asfaltu", "Signali u noći", "Dom", "Ljubav je zakon" i mnogim drugima, a ovo će biti njegov prvi nastup u Puli nakon jako dugo vremena.

Jurislav Jura Stublić hrvatski je glazbenik i skladatelj, najpoznatiji po svom djelovanju u zagrebačkoj novovalnoj skupini Film, ali i po svojoj uspješnoj solo karijeri. Iz Sarajeva u Zagreb zajedno s obitelji seli se 1961. godine, gdje pohađa školu i započinje svoje prve glazbene korake. Godine 1979. osniva sastav Film s kojim vrlo brzo postiže veliku glazbenu popularnost. Film 1986. godine prestaje s djelovanjem u originalnoj postavi, a Stublić s novim članovima nastupa pod imenom Jura Stublić i film.

Promjena postava

Uz Juru Stublića postavu su još činili Robert Krkač (gitara), Dario Kumerle (bas-gitara), Željko Turčinović (bubnjevi) i Bojan Goričanin (klavijature), a iste godine objavljuju studijski album "Sunce sja!". Krajem osamdesetih i početkom devedesetih, Stublić često mijenja postave u sastavu, pa tako 1989. godine u sastav umjesto Krkača i Turčinovića dolaze gitarista Deni Kožić i bubnjar Davor Vidiš. U toj postavi objavljuju album "Zemlja sreće", na kojemu kao glazbeni gosti nastupaju Laza Ristovski, Vlatko Stefanovski, Massimo Savić, Branko Bogunović, Davor Rodik i klapa Bonaca.

Za vrijeme Domovinskog rata, Stublić izdaje album "Hrana za golubove", na kojemu se nalaze domoljubne skladbe "Bili cvitak" i "E moj druže beogradski". Godine 1998. okuplja se prva postava Filma, Stublić, Jurčić, Stančić, Pelajić i Novoselić, kako bi nastupili na koncertu pod nazivom "Zagreb gori". (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter