Zajci: Rotvajler napao i teško ozlijedio majku i dijete

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Tridesetsedmogodišnja E. B. iz Zajci je u subotu zadobila teške ozljede nakon napada psa u vinogradu u Zajcima kod Potpićna, te se trenutno oporavlja se u riječkoj bolnici nakon operacije, a njezin sin je na kućnoj njezi sa lakšim ozljedama od ugriza psa. Nemili događaj zbio se u subotu oko 11.30 sati u mjestu Zajci. Kuja rotvajlera Dora će prema zahtjevu vlasnika biti eutanazirana, no mora proći kraći period u svom boksu prije toga.

Posjetili smo obje obitelji u Zajcima te smo fotografirali Doru zatvorenu u boksu. Vlasnici psa su svi redom ogorčeni i nemaju riječi kojima bi objasnili što se zapravo dogodilo u subotu u vinogradu. Vlasnikov sin, koji je ujedno i dobar prijatelj sa suprugom ozlijeđene žene nam je putem telefona dao izjavu, dok nam je na licu mjesta izjavu dala njegova supruga.

- Prvo što mogu reći je da nam je svima žao zbog nemilog događaja i nadamo se da će se susjeda i njezin sin brzo oporaviti i da će sve biti u najboljem redu. Dora je još u boksu i nisu je preuzeli, no odlučeno je da će pas biti eutanaziran nakon ovakvog čina. Znamo da to neće promijeniti ništa od onoga što se dogodilo, ali tako je najbolje, kazala nam je supruga vlasnikovog sina.

- Izviješten sam da je jutros napravljen prvi pregled psa, koji je uredno cijepljen protiv bjesnoće prošlog mjeseca, te ne vjerujem da je napad uzrokovan bjesnoćom. Što će biti s psom ovisi o nalazu, a cijeli postupak trajat će oko desetak dana. Kako saznajem neće se izdvajati s imanja svoga vlasnika, već će biti smješten u vlastitom boksu gdje mu je kretanje ograničeno. Veterinarski inspektor će ga obilaziti i promatrati te utvrditi koji je motiv i razlog napada na ljude. Tek nakon tih saznanja će se odrediti kako postupiti s psom, odnosno koja će se mjera primijeniti. Moguće je da bude povjeren stručnjacima na obuku, resocijalizaciju. Usmrćivanje je krajnja mjera. Veterinari su na terenu i više ću znati kada se vrate, rekao nam je jutros veterinar Goran Domazet, direktor Veterinarske ambulante u Labinu. (M. S., S. B. I.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter