Zahuktale se humanitarne akcije za Luku Jovanovića

Luka Jovanović
Luka Jovanović

Prošlog tjedna krenula je velika humanitarna akcija za pomoć mladom 14-godišnjem Puljaninu Luki Jovanoviću, učeniku Osnovne škole Centar, kojemu je nedavno dijagnosticirana zloćudna bolest - rak kostiju. Toj prvoj inicijativi njegovog boksačkog trenera potom su se pridružili mnogi sportski klubovi, ali i ugostiteljski objekti i prijatelji, a humanitarne akcije se nastavljaju i tijekom ovog vikenda i idućeg tjedna.

Tako je jučer na stadionu Aldo Drosina nastavljena humanitarna akcija NK Istra 1961 pod nazivom "Igrajmo za Luku" putem koje želi prikupiti i donirati sredstva, jer su kupnjom ulaznice gledatelji pomagali mladom sportašu Luki. Naime, NK Istra 1961 će polovicu od ukupnih prihoda od prodaje ulaznica za jučerašnju utakmicu uplatiti na račun za pomoć Luki kao donaciju Kluba i svih gledatelja.

Danas u 19 sati u Pionirskom domu Studio Zaro i Teatar Naranča organiziraju humanitarno glazbeno-plesni koncert za Luku. Također danas, ali u podne na terenima Tivoli na Verudeli, u sklopu najvećeg malonogometnog turnira u Hrvatskoj, prikupljati će se pomoć. Kompletan prihod od prodaje hrane namijenjen je za Luku i njegovo liječenje. Sutra, u sklopu dana otvorenih vrata sportskog kluba Spartana, koji počinje u 10 sati, održat će se akcija "Zajedno za Luku". Svi koji žele upoznati boks, hrvanje, capoeiru ili naučiti ''tursko dizanje'' s girjom, mogu posjetiti, vidjeti i sudjelovati u tim aktivnostima te dati prilog za Luku. Za demonstraciju boksa zadužen je BK Arena Pula, hrvanja Istarski Borac, capoeiru Teo, a radionicu učenja turskog dizanja girjom Spartana Pula. Humanitarnoj akciji sutra će se pridružiti i airsoft klub Delta, a kotizacija će ići također za Luku. U utorak, 19. travnja, Udruga Birikina organizira bogat dječji program na humanitarnom događaju "Zajedno za Luku!" od 17.30 do 19.30 sati. Posjetitelji mogu birati jedan od ponuđenih programa, od predstave, preko radionica do oslikavanja lica i ostalog. Događaj će fotografirati Anri Deronjić. U petak, 22. travnja, u 20 sati Klub Uljanik organizira umjetničku izložbu i humanitarnu aukciju, a potom od 21.30 sati slijedi glazbeni program. Sav prikupljeni novac od ulaznica ide Luki za pomoć u liječenju.

- Mi smo trenutno na drugom ciklusu kemoterapija. Sveukupno ih imamo šest, prije operacije. Luka se super drži, jak je, čista pozitiva. Dirnuti smo i zahvalni na svemu od srca što su svi dragi ljudi stali uz nas, naši prijatelji, rodbina, naša Pula i ja znam da ćemo mi to pobijediti, zbog svih vas dragih ljudi, rekla nam je jučer Lukina mama Tamara. Dodala je da se još uvijek ne zna koliko će točno koštati operacija, a za sada su uspjeli prikupiti oko 80 tisuća kuna. - Hvala još jednom od srca svima i šaljemo jedan veliki, jaki spartanski pozdrav iz Zagreba, zaključila je Lukina mama.

S obzirom da su troškovi liječenja i boravka u Zagrebu visoki, sve humanitarne dotacije i dalje se mogu uplatiti na broj računa Lukine mame Tamare - IBAN računa na koji se mogu uplatiti donacije je: Tamara Jovanović - HR5823800063230007358. Za uplate iz inozemstva: Bic ili swift ISKBHR2X; Banka IKB UMAG d.d. E. Milosa 1 Umag, Tamara Jovanović, Pula, Riva 4. Za sve informacije oko donacija može se nazvati na info telefone pokretača humanitarne akcije Moris - 098/959 1413, Sara - 095/901 0819 ili Dražen - 092/174 11 52. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter