Zadar: Majka uhićena zbog incesta sa sinom

Zakon za ovo monstruozno kazneno djelo predviđa kaznu zatvora u trajanju od tri do 15 godina
Zakon za ovo monstruozno kazneno djelo predviđa kaznu zatvora u trajanju od tri do 15 godina

Zbog seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja vlastitog sina u dobi od svega 11 godina 37-godišnjoj majci s jednog zadarskog otoka određen je pritvor u trajanju do mjesec dana.

- Obrada tog slučaja dovršena je početkom siječnja nakon čega je protiv 37-godišnje žene podnijeta kaznena prijava zbog spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina, rekao je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan o događaju koji se prema prijavi odigrao na jednom zadarskom otoku koncem prosinca prošle godine.

- Obrada događaja je u tijeku, a zbog zaštite digniteta žrtve, u ovom slučaju malodobnog djeteta, ne možemo govoriti o detaljima. Ono što mogu reći jest da smo odmah po prijavi poduzeli sve što je bilo potrebno i što je u našoj moći - rekla je Sanja Paleka, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Zadru.

Dijete se, navodno, požalilo rodbini koja je potom majku prijavila socijalnim radnicama u zadarskom Centru za socijalnu skrb. Žena, kako doznajemo, nikada ranije nije evidentirana kao počinitelj nekog kaznenog djela, a nije ni u evidenciji socijalne skrbi. Jedini doticaj s ovom službom danas 37-godišnja žena imala je prije nekoliko godina zbog rastave braka.

Zakon za ovo monstruozno kazneno djelo predviđa kaznu zatvora u trajanju od tri pa do 15 godina, a uz to, majka-zlostavljačica, može odgovarati i za rodoskvrnuće za što bi mogla dobiti još godinu dana zatvora. (S. B.)


Podijeli: Facebook Twiter