Zabava uz retro glazbu, rekreaciju, hranu i frizure

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu će se Pazin vratiti u nedavna desetljeća kroz brojne programe prvog Pazin retro festivala, kojeg organizira tvrtka Sweet Home Show, uz pokroviteljstvo gradske uprave i Turističke zajednice središnje Istre, te u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem, Udruženjem obrtnika, Muzejem grada Pazina i Etnografskim muzejem Istre, AZRRI-jem, te brojnim pazinskim udrugama, ustanovama i klubovima. Program Pazin retro festivala jučer su na konferenciji predstavili idejni začetnik i glavni organizator Željko Šperanda, Ranka Šepić iz gradske uprave, te Alison Merlić iz Udruženja obrtnika.

Pazinska baština

Subotnji program festivala počet će izložbom oldtimer vozila u Šetalištu Pazinske gimnazije u 10 sati, a u 11 sati na platou ispred Spomen doma slijedi svečano otvorenje uz podjelu fritaje od 1.000 jaja. Od 11.30 sati započinju sportska događanja: planinarski pohod, biciklijada (na starim i novim biciklima), natjecanje u pljočkanju te trekking utrka, a tijekom prijepodneva pred Spomen domom će nastupati pazinska Limena glazba i Folklorno društvo. Od 10 do 17 sati u predvorju Spomen doma održavat će se retro-sajam i izložba nakita, namještaja, slika, antikviteta i ostalih predmeta, također i second-hand sajam, a od prodajnih prigodnih programa zanimljivo je izdvojiti performans "Pazinska baština" kojim će se, obilježavajući 140. godinu izgradnje istarske željeznice, u 13 sati inscenirati znameniti "pazinski atentat" kada je unuka cara Franje Josipa, Valerija, pucala na češku glumicu Emu Švandovu, ljubavnicu svoga muža, feldmaršala Windischgratza. Istovremeno će se u kino-dvorani prikazivati najprije crtani filmovi o profesoru Baltazaru, a zatim dokumentarac "Pola stoljeća disca".

U večernjem programu retro-festivala u Spomen domu od 18.30 do 22 sata slijede nastupi plesnih skupina Roxy Dance i The Spirit, te glazbeni nastupi skupina Back to swing, vokalnog kvarteta RougeMarines, Big banda Roxy i Gipsy jazz banda Oridano, a u 21.30 sati održat će se retro modna revija i revija frizura.

Od 22 do 4 sata

Osim u Spomen domu i pred njim, Pazin retro festival održavat će se i u cijelom gradu: trgovine te frizerski i kozmetičarski saloni radit će produženo do 17 sati uz retro-asortiman i akcijske cijene, a pazinski će ugostitelji kroz dan imati prigodnu retro-ponudu jela i pića, te od 22 sata do 4 sata ujutro vlastite večernje glazbene i plesne zabave u retro-duhu, odnosno svaka će lokacija nuditi drugačiji stil glazbe, ambijenta i zabave.

"Mnogi su se Pazinci uključili u program ovog festivala, kao sudionici, domaćini programa ili sponzori, i mnogo se pozitivnog duha pokrenulo u ovoj izuzetno dobroj suradnji gradske uprave i privatnog poduzetništva", naglasio je Željko Šperanda, pozivajući sve generacije da se pridruže prvom pazinskom retro festivalu, na koji svoje organizirane dolaske već najavljuju organizirane grupe čak i iz udaljenijih dijelova Hrvatske. (Davor ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter