Za ubojstvo Elis Krbavac osumnjičen Dražen Tomić

Pretraga vikendice u Sv. Lovreču u kojoj su boravili Elis Krbavac i Dražen Tomić (M. SARDELIN)
Pretraga vikendice u Sv. Lovreču u kojoj su boravili Elis Krbavac i Dražen Tomić (M. SARDELIN)

Ubijena žena, čije je tijelo pronađeno u utorak oko 18.30 sati na avetinjski pustom predjelu između Pazinskih Novaki i Gračišća, odnosno zaselaka Marečići i Škljonki, je medicinska sestra Elis Krbavac (39) iz Pule, utvrđeno je danas na pulskoj patologiji. Za ubojstvo policija sumnjiči njezinog partnera, 41-godišnjeg Dražena Tomića, poštara iz Pule, koji je pronađen jučer poslijepodne na području mjesta Pazinski Novaki. Istarska policija izvijestila je da će Tomić tijekom poslijepodneva, zbog sumnje da je počinio ubojstvo, biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske u Puli.

Sutra ujutro očekuje se njegovo privođenje na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Puli.

O ubojstvu 39-godišnje medicinske sestre, za kojom se kao i za Tomićem službeno tragalo jer su oboje nakon odlaska na vikend u Draženovu kuću u Sveti Lovreč 4. svibnja - nestali, policija zasad ne iznosi nikakve detalje. Više bi trebala pokazati obdukcija koju je naložio zamjenik županijske državne odvjetnice u Puli Mirko Grujić koji bi danas trebao ispitati osumnjičenog Tomića.

Za Elis Krbavac i Draženom Tomićem, koji su 4. svibnja otišli na vikend u njegovu kuću u Sveti Lovreč, policija je jučer raspisala službenu potragu jer se nijedno od njih nije u ponedjeljak pojavilo na svom radnom mjestu. Nestanak para policiji je u ponedjeljak oko 11 sati prijavila Elisina majka Mirjana Levak ni ne sluteći da se njezinoj kćeri dogodilo ono najgore. 

- Priznao je da ju je ubio. Mislio sam da se to događa nekim drugim ljudima. Kao da sam u nekom filmu, a on je na naslovnici Glasa Istre, šokirano nam je jučer kazao blizak član obitelji 41-godišnjeg poštara Tomića.

Od njega doznajemo da su Elis i Dražen živjeli zajedno oko tri mjeseca, od siječnja. Ali su se svađali. Dražen se požalio da otkad živi kod Elis nije sav svoj. Stoga se prije dvadesetak dana odselio od nje i vratio živjeti u roditeljski stan u Maksimijanovoj. U petak, dan prije polaska za Sveti Lovreč su se također posvađali.

- Učinio je užasnu stvar. Jako nam je teško, kazao nam je Draženov bliski srodnik. (M. KOŠTA; snimili M. MIJOŠEK i M. SARDELIN)

DETALJNE IZVJEŠTAJE NAŠIH REPORTERA S MJESTA UBOJSTVA, IZ SV. LOVREČA, KAO I KOMENTARE KOLEGICA UBIJENE TE ČLANOVA OBITELJI ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter