Za pulsku kulturu 720 tisuća kuna više

Gradsku knjižnicu i čitaonicu Pula muči nedostatak djelatnika (arhiva G. I./E. STRENJA)
Gradsku knjižnicu i čitaonicu Pula muči nedostatak djelatnika (arhiva G. I./E. STRENJA)

Program javnih potreba u kulturi Grada Pule za 2014. godinu prihvaćen je na sjednici Gradskog vijeća održanoj 12. prosinca, a iznosi sveukupno 28,79 milijuna kuna.  

Istarskom narodnom kazalištu-Gradskom kazalištu Pula Grad je ove godine namijenio 5,62 milijuna (150 tisuća više nego lani. Među predviđenim programima i aktivnostima INK-a za ovu godinu izdvajamo premijernu produkciju "Sablazan u dolini Šentflorijanskoj" Ivana Cankara u režiji Damira Zlatara Freya, kazališni komad Michele Guigon "Kuda ide Život", koji će za hrvatsku publiku prevesti i izvesti Elis Lovrić, te dramu "Blak" Milana Rakovca u režiji Ines Pletikos, koja je na programu Čakavske scene INK-a za 100. obljetnicu Velikog rata.

Gradska knjižnica i čitaonica od Grada Pule dobiva 4,27 milijuna (lani 4,13 milijuna), a od ostalih izvora prihoda 1,91 milijuna kuna. "S obzirom na dugogodišnji nedostatak djelatnika koji nose ovako značajnu knjižničnu djelatnost i sve veću programsku aktivnost ustanove, Knjižnica će u 2014. godini zaposliti jednog novog djelatnika koji bi preuzeo koordinaciju ukupne programske aktivnosti te radio na daljnjem osmišljavanju projekata suradnje s ostalim institucijama i kulturnim stvaraocima u cilju promicanja identiteta Pule i Istre", navodi se u tekstu gradskog "kulturnog proračuna".

Javna ustanova Pula Film Festival od Grada će ove godine dobiti 3,95 milijuna kuna što je 250 tisuća manje nego lani.

Ostale ustanove u kulturi dobivaju 288 tisuća kuna - Povijesni i pomorski muzej Istre dobiva 170 tisuća kuna, Sveučilišnoj knjižnici ide 103 tisuća kuna, a Državnom arhivu Pazin standardnih 15 tisuća kuna. (Boris VINCEK)

CIJELI TEKST ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter