Za blagdane u Istri oko 17 tisuća posjetitelja

(N. ORLOVIĆ RADIĆ)
(N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Prema posljednjim najavama direktora Turističke zajednice Istarske županije Denisa Ivoševića u Istri će za blagdane boraviti  između 16 i 17 tisuća posjetitelja. Po njegovim riječima, pretežito se radi o gostima iz Italije, Slovenije, Austrije i Njemačke koji će u Istri odmarati od 23. prosinca do 2. siječnja i to uglavnom u nekom od istarskih hotela ili u vilama. Ivošević veli da je već iz ovih najava vidljivo da je gostiju oko četiri posto više nego lani, dodajući da se prema najavama, u tom periodu očekuje 50-tak tisuća noćenja.

Da je Istra poželjna destinacija u kojoj će mnogi dočekati najluđu noć u godini svjedoče i podaci najvećih istarskih hotelijerskih kuća koje su ranije najavile da će tijekom Božića i Nove Godine imati više od 40 tisuća noćenja što je oko tri tisuće noćenja više nego lani. I u istarskim hotelima pretežito će blagdane provesti gosti iz Njemačke, Italije, Austrije, Slovenije ali i Hrvatske. 

Direktorica prodaje Valamar hotela i ljetovališta Renata Lichtberger, istaknula je da Valamar u svojim hotelima u Poreču i Rapcu već tradicionalno gostima omogućava da provedu i dožive ugodnu blagdansku atmosferu za vrijeme Nove godine. Naglasila je da će u Poreču biti otvoreni hoteli s četiri zvjezdice Riviera, Crystal i Diamant a u Rapcu hotel Sanfior.

-Zadovoljni smo najavama te očekujemo da će najbrojniji gosti biti iz Njemačke, Italije, Austrije, Slovenije i Hrvatske, kazala je  Lichtberger. Dodala je da je očekivani broj gostiju za doček Nove godine u istarskim objektima Valamar Riviere na tragu prošlogodišnjih brojki dakle oko 11 tisuća. U Valamaru isto potvrđuju da se cijene novogodišnjih aranžmana nisu mijenjale i da su na razini prošlogodišnjih. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter