Wimbledon: Đoković - Čilić 13-0!

BEZ PRAVE ŠANSE - Marin Čilić (G. ŠEBELIĆ/CROPIX)
BEZ PRAVE ŠANSE - Marin Čilić (G. ŠEBELIĆ/CROPIX)

Marin Čilić ni u 13. pokušaju nije uspio riješiti rebus zvan Novak Đoković, prvi tenisač svijeta drugu je godinu zaredom zaustavio hrvatskog tenisača u četvrtfinalu Wimbledona, pobijedivši sa 6:4, 6:4, 6:4 poslije jednog sata i 49 minuta igre. U polufinalu Đoković će se sastati sa Švicarcem Stanom Wawrinkom u reprizi finala Roland Garrosa, dok se u drugom polufinalu sastaju sedmerostruki pobjednik Wimbledona Roger Federer i Andy Murray, pobjednik prije dva ljeta. Bit će to njihov 24. meč, Švicarac vodi 12-11 u međusobnim susretima. Đokovića čeka suparnik kojeg vodi 17-4...

Ostao je Marin Čilić na čekanju pobjede nad igračem s vrha ATP ljestvice (0-7). Od trijumfalnog pohoda na US Open lani nije dobio top 10 igrača, ali već će pronaći način. Đoković, koji je ostvario 650 pobjeda u karijeri, od aktivnih samo Federer (1035) i Nadal (740) imaju više, te 50. u Wimbledonu, ovog je trenutka ipak predobar. Za njega to je čak 27. polufinale Grand Slam turnira, samo su Roger Federer (37), Connors (31) i Lendl (28) uspješniji u Open eri.

- Na to sam ponosan, svi žele doći do završnice velikih turnira - kaže Đoković. - Nisam znao kako će moje tijelo reagirati poslije maratona s Andersonom, ali nije bilo problema. Taktički sam odigrao vrlo dobro, rano došao do "breaka", što je bilo vrlo važno.

Čilićev početak bio je "klimav", Međugorac je izgubio servis u trećem gemu i dao Đokoviću krila. Imao je prvi tenisač svijeta i 4:2 i 0:30, ali tada je Marin - proigrao. Krenuo je igrati agresivnije. Spasio je gem, ali ne i set. Druga dionica nudila je nadu u preokret, Čilić se držao do 4:4, ali malo "pegule", Đokovićeva lopta pogodila je vrh mreže, prešla preko i pala na crtu za 0:30, te dvije pogreške Čilića, odnijele su servis. I drugi set. Treća dionica razriješena je "breakom" u sedmom gemu, pogreška forhendom odnijela je servis treći put. Na drugoj strani, Čilić u cijelom meču nije imao nijednu "break" loptu...(Z. HORVAT)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter