Wimbledon: Čilić bolji od Berdycha

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u osminu finala Wimbledona pobijedivši u 3. kolu šestoga tenisača svijeta Čeha Tomasa Berdycha u tri seta 7:6 (5), 6:4, 7:6 (6).

Čilić je sjajnom izvedbom u 167 minuta dvoboja nadigrao Berdycha, ali je bio brži i od mraka jer je zadnji "tie-break" odigran u ne baš regularnim uvjetima. Prvi hrvatski "reket" je bik vrlo raspoložen pri servisu s 20 aseva i postskom prvog servisa od izvrsnih 66 posto, no i Čilićeva igra u polju bila je na zavidnoj razini jer je imao 46 "winnera" u tri seta.

Čilić je u prvom setu poveo s 3:0, no taj set je ipak otišao do "tie-breaka", a u drugom je Čilić iskoristio oduzimanje servisa Berdychu i dobio set s 6:4. U trećem setu Čilić se borio i protiv Berdycha, ali i mraka i mogućnosti da se dvoboj prekine i nastavi u subotu. Kod 5:5 je Čilić propustio čak četiri "break-lopte", Čeh se nije dao, da bi u "tie-breaku" Čilić konačno došao do velike pobjede i osigurao drugi tjedan Wimbledona.

Protiv Berdycha Čilić sada ima tri pobjede i pet poraza, ali je slavio na oba međusobna dvoboja na travi. Čilića u osmini finala, najvjerojatnije u ponedjeljak, čeka Francuz Jeremy Chardy. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter