Wimbledon: Ana Konjuh u 3. kolu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mlada hrvatska tenisačica, 16-godišnja Dubrovkinja Ana Konjuh plasirala se u 3. kolo Wimbledona svladavši u 2. kolu Belgijanku Yaninu Wickmayer 3-6, 6-2, 6-2 za sat i 47 minuta igre.

Nakon što je uspješno odradila kvalifikacije, Konjuh je nastavila s odličnim igrama i na glavnom turniru Wimbledona svladavši u 2. kolu 24-godišnju Belgijanku Wickmayer, koja je u karijeri bila i polufinalistica na "grand slamu" i 12. igračica svijeta.

Do najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri Konjuh je stigla iako je izgubila prvi set 3-6. U toj dionici igre ključnim se pokazao osmi gem kada je naša igračica izgubila svoj servis, a to je ujedno bio i jedni "break" u tom setu.

U drugom setu Konjuh nije dopustila Wickmayer niti jednu "break-loptu", dok je ona dva puta oduzimala servis Belgijanki, prvi put za vodstvo 3-1, a drugi put za 6-2.

Treći set nije započeo dobro za Konjuh koja je odmah na početku izgubila servis te je Wickmayer povela 2-0. No, potom je Konjuh osvojila šest gemova zaredom za veliku pobjedu. Otpor Wickmayer Konjuh je razbila u četvrtoj igri koja je trajala 12 minuta i u kojoj je naša mlada igračica iskoristila sedmu "break-loptu". Do kraja dvoboja Konjuh je potpuno dominirala terenom. Koliko je dobro Konjuh servirala pokazuje i podatak da je pogodila čak 18 aseva.

U 3. kolu Konjuh će igrati protiv bolje iz dvoboja između Dankinje Caroline Wozniacki i Britanke Naomi Broady. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter