Vozio u krivom smjeru i naletio na motocikliste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica motociklista, obojica belgijski državljani, teško su stradala u prometnoj nesreći koju su ni krivi ni dužni par minuta prije 13 sati doživjeli na riječkoj obilaznici nadomak čvora Draga kada su se našli licem u lice s vozačem automobila koji je vozio u suprotnom, zabranjenom smjeru. S njima je u grupi bio i treći motociklist, no on je na sreću uspio izbjeći nailazeći automobil i proći bez ozljeda.

Prve informacije s mjesta nesreće ukazivale su da su obojica zadobila vrlo ozbiljne ozljede, o čemu su svjedočili i tragovi krvi i tkiva na mjestu nesreće, a za jednog od njih bio je i vrlo neizvjestan ishod. Prebačeni su u KBC na Sušaku vozilom Hitne pomoći, u pratnji kojeg je otišao i njihov neozlijeđeni prijatelj.

Okolnosti u kojima se zbila nesreća, a posebice razlog zbog kojeg je vozač mercedesa (74), riječkih registarskih oznaka išao u krivom smjeru i tako skrivio tešku nesreću još se istražuju.

Vozač je s mjesta nesreće prepraćen u postaju riječke Prometne policije te se očekuje da će protiv njega biti podnijeta prijava zbog vožnje u nedozvoljenom smjeru te izazivanja prometne nesreće.

Nesreća se zbila 800 metara od čvora Orehovica gdje su belgijski državljani upravljajući motociklima marke BMW belgijskih nacionalnih oznaka odjednom pred sobom ugledali automobil. 

Ne mogavši ga izbjeći, posebice jer nisu niti očekivali da će iz suprotnog smjera naići vozilo, obojica su naletjela na prednji dio mercedesa, a zatim su zajedno s moćnim motorima pali na tlo.

No, nažalost, nisu se zaustavili, već su otklizali te obojica silovito udarili u odbojnik. (Š. BRNČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter