Vodnjan se razigrao uz arts & music festival

Oživjele stare fasade
Oživjele stare fasade

U Vodnjanu se od 3. do 7. srpnja održava Boombarstick, odnosno urban arts & music festival, koji donosi brojna umjetnička događanja, glazbene trenutke te radionice koncipirane na način da uključe inozemne i lokalne umjetnike, kao i same mještane. Ujedno, predstavljaju se i lokalni specijaliteti te obrtnički proizvodi.

Prilikom našeg posjeta Vodnjanu u četvrtak navečer prvu stvar koju smo primijetili bile su slike na fasadama zgrada u užem gradskom središtu.

Matteo Capobianco poznat pod umjetničkim imenom Ufo Cinque iz Torina bio je prvi umjetnik na kojega smo naišli tijekom večernje šetnje vodnjanskim ulicama. On je zajedno s kolegom Giorgiom Bartoccijem iz Milana oslikavao jednu fasadu. - Naš je rad svojevrsni work in progress, neprestano se nadopunjavamo i u tom kreativnom ozračju ga dovršavamo, vele Cinque i Bartocci.

Uputivši se dalje, stigli smo do malene galerije gdje su bila izložena djela dviju umjetničkih skupina iz Srbije - Novo Doba i Elektrika Pančevo.

Inače, na festivalu izlažu umjetnici iz Hrvatske, Italije, Srbije, Ukrajine, Poljske, Španjolske, Engleske… Među njima su autori čija su umjetnička imena: Miron Milic, OKO, Phlegm, Liqen, Sam3, Interesni Kazki, Ufocinque, Hitnes, Eme, Giorgio Bartocci, NeSpoon, Ludo, Remed i Emilio Cejalvo.

Interesni Kazki iz Ukrajine prilikom našeg dolaska su već dovršavali svoj drugi veliki fasadni rad. Jedan njihov rad nalazi se na samom početku Trgovačke ulice, a drugi rad su dovršavali u starogradskoj jezgri.

Organizatorica festivala je Klara Mršić (iz Pariza, ali majka joj je Vodnjanka) te Zoo Free Art, uz niz mladih umjetnika iz raznih zemalja, a suorganizatori festivala su Pozitivan ritam i Seasplash, uz pomoć Grada Vodnjana. (Vanesa BEGIĆ, snimio Manuel ANGELINI)

CIJELU REPORTAŽU PROČITAJTE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter