Vladimir Žmak i Vesna Lemo HDZ-ovi dožupani

Vladimir Žmak, Marino Roce i Vesna Lemo (K. TADIJIĆ)
Vladimir Žmak, Marino Roce i Vesna Lemo (K. TADIJIĆ)

HDZ-ov kandidat za istarskog župana Marino Roce predstavio je u stranačkim prostorijama svoje zamjenike, općinskog vijećnika u Lanišću Vladimira Žmaka te bivšu tarsku vijećnicu Vesnu Lemo. Riječ je o liječniku, članu HDZ-ovog županijskog odbora te diplomiranoj ekonomistici koja uz kratku političku karijeru gradi privatni biznis u turizmu s tridesetak zaposlenika.

Roce se usput osvrnuo na rad IDS-a u posljednjih dvadeset godina tvrdeći kako vode potpuno promašenu gospodarsku strategiju koja se isključivo svodi na turizam i nekretninski biznis, a da je danas situacija takva da se mladi ljudi ne mogu adekvatno školovati niti osigurati egzistenciju.

- Razvoj Istre treba biti kroz industriju i proizvodnju. Uvjete treba prilagoditi planski u pravcu razvitka infrastrukture, uz naglasak na primjerice luku Bršicu, željeznicu, prerađivačku industriju. Treba paziti da se ne remeti turistički razvoj županije, kaže Roce ističući kako Uljanik koji grca u problemima nikad od županije nije imao punu podršku, a projekti koji su planirani prije četiri godine, poput izgradnje pulske opće bolnice, Brijuni Rivijere, staračkih domova u Puli, Labinu i Pazinu nisu ispunjeni.

- Jasno je, tvrdi kandidat za župana, da s IDS-ovom vlašću nema napretka jer je njihov prioritet bio kako potrošiti, a ne zaraditi novac. 

Pulske opće bolnice dotakao se i Žmak naglasivši kako nije dostatno samo izgraditi zgradu, već je potrebno i adekvatno obučiti kadrove koji će ondje raditi, za što nije potrebno čekati završetak gradnje. (K. TADIJIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter