Velika Gorica: Biker u garaži skrivao arsenal oružja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istražujući 37-godišnjeg bikera iz Velike Gorice za kojega se sumnjalo da preprodaje drogu policija je otkrila pravi arsenal raznog naoružanja, od pušaka i pištolja do strojnica i eksploziva, koje je navodno skupljao da bi ga s pripadnicima stranih motociklističkih skupina mijenjao za opijate.

"Sumnjamo da se u ovom slučaju radilo o igri oružje za drogu", kazao je voditelj službe kriminaliteta droga zagrebačke policije Dražen Miličević, čije su kolege pokrenule akciju protiv 37-godišnjaka.

U policiji ne kriju da su očekivali kako će kod uhićenog pronaći veću količinu droge od zaplijenjenih pola grama kokaina i šest grama amfetamina, kao i da ih je iznenadila količina naoružanja koju je biker s velikogoričkog područja skrivao u garaži pored obiteljske kuće. Procjenjuje se da je ukupna vrijednost zaplijenjenog oružja, eksploziva i streljiva na ilegalnom tržištu više od 150 tisuća kuna.

Uz gotovo 10 kilograma trotila, u garaži su pronađena tri kalašnjikova, sedam strojnica špagin, schmeisser i thompson, 12 pušaka raznih kalibara i proizvođača, četiri pištolja, dva revolvera, dvije ručne bombe, prigušivač, elektronski detonatori, protuavionsko streljivo od 20 milimetara te gotovo 5.500 komada raznog streljiva za dugo i kratko oružje.

Policija istražuje je li neka od zaplijenjenih pušaka ili pištolja korištena pri počinjenju kaznenih djela, ali i koje su skupine van hrvatskih granica zainteresirane za prilično staro oružje kojega kod nas još uvijek ima u izobilju. U policiji stoga podsjećaju da se ilegalno oružje i dalje može nekažnjeno vratiti bez ikakvih sankcija.

Uhićeni 37-godišnjak je nakon kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja, predan pritvorskom nadzorniku, a očekuje ga i prekršajni postupak zbog posjedovanja droge. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter