Valdibora zatvorena za vrijeme Red Bull Air Racea

Valdibora (A. POKRAJAC)
Valdibora (A. POKRAJAC)

Na aktualnom satu Gradskog vijeća Rovinja, vijećnika Filipa Šoštarića (ex. Ladonja) zanimalo je kako će se riješiti pitanje parkirališnih prostora tijekom održavanja Red Bull Air Racea u Rovinju 12. i 13. travnja. Marko Paliaga direktor Komunalnog servisa odgovorio je kako su u tijeku opsežne pripreme.

- S obzirom da se očekuje oko 80 tisuća gostiju moramo se na najbolji način organizirati. Valdibora će biti zatvorena, građani koji imaju pravo parkiranja na njoj blagovremeno će dobiti alternativne parking prostore. Također, bit će osigurani transferi - dva kombija za starogradsku jezgru kao i dva vozila komunalnog servisa, rekao je Paliaga, dodavši da se izrađuju informativne karte i obavijesti za građanstvo koje će blagovremeno biti distribuirane.

Je li spremna dokumentacija za početak dogradnje Doma za odrasle Domenico Pergolis, jedno je od pitanja vijećnice SDP-a Ede Kalčić. Podsjetila je također, i na činjenicu da se na listi za smještaj u Dom nalazi preko četiristo osoba. Nakon iseljenja korisnika iz Zagrebačke ulice u prostor je provaljeno i pretvoren je u mjesto okupljanja narkomana.

Prema riječima nadležne pročelnice Edite Blažević Sošić, državna inspekcija je zatvorila prostor u Zagrebačkoj ulici koji je 90-tih bio dodijeljen Domu, a danas je u državnom vlasništvu. Što se pak tiče projekta dogradnje Doma očekuju se dogovori oko zatvaranje financijske konstrukcije između nadležnog ministarstva, Županije i grada Rovinja.  (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.     


Podijeli: Facebook Twiter