Utrke na Popolani, zaštitni znak sportskog grada


Iz godine u godinu, sve je veći broj sudionika utrka koje se u sklopu sportske manifestacije održavaju u gradu svete Eufemije. Dapače, u kontekstu predsezonskog zbivanja, Popolana se nalazi na samom vrhu gradskih manifestacija koje uz rekreativce, privlači sve veći broj inozemnih predstavnika i klubova.

I današnje je dopodne bilo u znaku utrka. Startalo je, Rovinjca možda i onom najdražom utrkom članova Društva osoba s invaliditetom koji su imali zadatak istrčati i najpitoreskniji  kilometar trase oko starogradske jezgre.  Na utrci su se našli brojni sugrađani, a prvo mjesto, koje je prouzročilo osmijeh širok od uha do uha, osvojio je nezaustavljivi Zvonko Kancelir. Ogromni aplauz publike dobili su i ostali sudionici ove treće po redu utrke- osobe u invalidskim kolicima, roditelji koji su ruku pod ruku trčali sa svojom djecom, ali i jedan početnik dogradonačelnik Rovinja, Marino Budicin.

Jedan ali vrijedan

U 5. po redu utrci handbike sudjelovao je jedan ali ne manje vrijedan sudionik, a  riječ je o Gracijanu Turčinoviću, koji je "istrčao" uz pomoć biciklističkih guma desetak kilometara.  Opet, start 13. po redu maratona u Rovinj je doveo 61 trkača i to iz svih krajeva Lijepe naše, susjedne Italije i Mađarske koji su se morali dokazat na stazi dugoj mrvicu više od 21 kilometar. Upola manje kilometara pretrčalo je  46 trkača na rekreativnoj utrci od pet kilometara. (N. O. R.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter