Uskoro gotovi radovi na medulinskoj kanalizaciji

Sporedni dio Livadica gotov do kraja studenog
Sporedni dio Livadica gotov do kraja studenog

Nakon što su se vremenske prilike proteklih dana, pa i tjedana normalizirale, gradnja medulinskog sustava fekalne i oborinske odvodnje uspješno se privodi kraju.

Naime, sredinom listopada ove godine, kako smo ranije pisali, gradnju kolektora kanalizacijskog sustava u centru Medulina, usporila je kiša, no nebo se ipak smilovalo pa su cijevi uspješno postavljene, a promet u tom dijelu normaliziran i više se ne odvija zaobilaznim smjerovima te je uklonjena privremena signalizacija.

Dio radova je pak još u tijeku oko privatnih kuća u odvojcima oko Ulice Livadice, glavne prometnice za smjer iz Pule prema Ližnjanu.

- Radovi još traju, u rokovima kako je bilo dogovoreno s izvođačem radova, poduzećem TGT Adriatik iz Pule. Županijska cesta je asfaltirana i puštena u promet, a tamo još treba označiti horizontalnu signalizaciju. Asfaltiranje je malo kasnilo zbog vremena, pa je završeno 8. studenog, ali cesta je već i ranije bila prohodna jer je za taj dio rok završetka radova bio kraj listopada.

Za druge prometne krakove je, prema ugovoru s izvođačem radova, rok završetka 30. studeni, sve ide po planu, pa molim stanare za strpljenje još dva do tri jedna, do kraja radova, rekao je direktor medulinskog komunalnog poduzeća Albanež Edo Krajcar. (P. LUKEŽ; Snimio M. ANGELINI)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter