Umaški IDS: Umag je najrastrošniji grad u državi


- Naša je dužnost, kao najveće stranke u Umagu, da upozorimo građane na loše politike i odluke aktualnog gradonačelnika. Ovaj put se radi o povećanju cijena komunalne naknade. Gradonačelnik iz nekog razloga pokušava uvjeriti građane da se komunalna naknada nije povisila, nadajući se valjda da to nitko neće primijetiti. Nažalost, istina je drugačija, izjavili su na današnjoj konferenciji za medije član predsjedništva Gradske podružnice IDS-a Umag, predsjednik Kluba vijećnika IDS-a u Gradskom vijeću Umaga Dario Makovac te tajnica podružnice i gradska vijećnica Sunita Prodan Benolić.

- Naime, do sada su na području cijelog Grada postojale tri zone naplate, pa je u trećoj zoni komunalna naknada bila duplo jeftinija od one u prvoj zoni, što je normalno u odnosu na razinu komunalne usluge koja se obavlja u perifernim dijelovima, kazali su predstavnici IDS-a Umag, dodajući da je uvođenje iste cijene komunalne naknade na cijelom području Grada Umaga uvođenje nejednakosti, jer ljudi koji žive i rade u centru grada imaju daleko veću razinu komunalne usluge i veće koristi od svega toga, u odnosu na ljude koji žive i rade na periferiji.

Prodan Benolić je istaknula da će prema novom načinu naplate stanovnici pojedinih naselja plaćati 25 posto veću komunalnu naknadu, dok će stanovnicima Babića, Čepljana, Đube, Juricana, Kmeta, Križina, Marije na Krasu, Materade, Murina, Petrovije, Segeta i Vardice komunalna naknada poskupiti sto posto.

Predstavnici IDS-a Umag napomenuli su da je Grad Umag danas najrastrošniji grad u Hrvatskoj, s gradskom upravom koja broji 102 zaposlena, s tri dogradonačelnika na plaći i upravom koja je smještena u šest upravnih zgrada. Zaključili su da je riječ o povećanju troškova za osam milijuna kuna godišnje, a "sada će tu rastrošnost i nesposobnost nažalost plaćati građani koji žive na periferiji".

Predstavnici umaškog IDS-a naglasili su i da je IDS pokrenuo inicijativu simboličkog naziva "Leone di Umago", koja u obliku otvorene knjige prikuplja sugestije i pritužbe građana vezane za život u gradu.

- Obzirom da se aktualna vlast zatvorila u svoje urede i ne prima nikoga na razgovor, nema sluha za probleme koji tište običnog čovjeka, cilj nam je uspostaviti direktnu komunikaciju s našim sugrađanima, kazali su Sunita Prodan Benolić i Dario Makovac. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter