Umag: Otvorena izložba "Brod u boci"


U Muzeju grada Umaga otvorena je izložba fotografija polaznika ljetnog tečaja fotografije Foto Kluba Umag. Tečaj se održao tijekom ljeta u prostorima Muzeja grada Umaga, a vodio ga je Nerio Belić, uz Nevena Jurjaka i Nevena Gerenčira.

Ovo je ujedno i prigodna izložba - dar Umažanima za sv. Nikolu, kojom su se Muzej i Foto Klub još jednom na najbolji način, kroz kreativno-umjetnički, ali i edukativni rad udružili, izrazili i darovali Gradu novi zajednički projekt. Nerio Belić i Biljana Bojić organizatori izložbe koncipirali su postav u šest zasebnih zaokruženih cjelina, šest osobnih autorskih interpretacija i viđenja zadanog motiva broda u boci. Kroz njih se mogu ogledati usvojene nove vještine fotografiranja i fascinacija fotografijom polaznika tečaja.

Projekt edukacije i izložbe zaokružen je katalogom, u kojem su također prezentirani autori fotografija, svaki zasebno, te predstavljeni podaci o Foto klubu Umag uz predgovor Biljane Bojić, kustosice muzeja.

Izložbu je otvorio dogradonačelnik Umaga Niko Čančarević pozdravivši umrežavanje umaških kulturnih projekata, kao što je i ovaj od strane muzeja i Foto kluba, što je i zacrtano kulturnom strategijom Grada Umaga. Izložba se može vidjeti do 24. prosinca četvrtkom i petkom od 10 do 13 sati te subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati, a 22. i 23. prosinca iznimno od 10 do 13 sati. (V. B.)

 


Podijeli: Facebook Twiter