Uhićen mladić koji je ubio 29-godišnjaka u Rijeci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz neslužbenih, ali pouzdanih izvora doznajemo da je ubojica, 23-godišnji M. I., uhićen sinoć nešto poslije 21 sat. Sproveden je u policiju na kriminalističko istraživanje. 

Svađa i fizički obračun koji se dogodio oko 15.25 sati na samom početku Ulice Andree Benussija ispred kućnog broja 2 na Podmurvicama završio je tragično.

Muškarac koji je 29-godišnjaku zadao smrtonosni ubod nožem pobjegao je i za njim je riječka policija pokrenula intenzivnu potragu. Ubodeni muškarac preminuo je od teške ozljede nedugo nakon što je stigao na hitni trakt.

Oko 19 sati policija je, predostrožnosti radi, ali i zbog sigurnosti i održavanja reda i mira u tom dijela grada, pojačala policijski nadzor i pripadnicima Specijalne policije. Prijatelji i susjedi ubijenog željeli su doći do kafića koji se nalazi u sklopu marketa i u neposrednoj blizini ubojstva, gdje se okupljaju prijatelji i poznanici ubojice u bijegu. No, lokal je bio zatvoren pa je policija osiguravala mir.

U Benussijevoj ulici obavljen je detaljni očevid kojim su rukovodili zamjenica županijske državne odvjetnice Stela Pezić Mišović i načelnik Sektora kriminalističke policije Željko Kruneš.

Tijekom očevida, na vijest da im je ubijen prijatelj i kolega, odjednom je stiglo šezdesetak ogorčenih stanovnika naselja Rujevica koji su tražili od policije objašnjenja i razloge zbog čega im je ubijen prijatelj i rođak, no niti u jednom trenutku nije došlo do mogućnosti da spontano okupljanje eskalira u nešto gore.

Oni su, kako nam je rekao jedan od ogorčenih stanovnika Rujevice, došli da se uvjere da policija radi svoj posao i da će pravda biti zadovoljena, a ubojica uhvaćen i procesuiran. (S. KLEVA/NL)


Podijeli: Facebook Twiter