Učenici učili o životinjama

Osnovnoškolci su učili o životinjama (N. LAZAREVIĆ)
Osnovnoškolci su učili o životinjama (N. LAZAREVIĆ)

U sklopu projekta koji se održava u OŠ Giuseppina Martinuzzi jučer su učenici od prvog do četvrtog razreda te škole u Zajednici Talijana, odnosno Circolu prisustvovali samoj završnici projekta i učili o životinjama. U prvom dijelu susreta odslušali su prigodno predavanje o životinjama koje im održao veterinar Franco Bonassin.

U drugom dijelu susreta na praktični su se način uvjerili o nužnoj brizi koju svaka životinja treba kao i o uvjetima u kojima se moraju držati životinje. Taj "praktični" dio brige i držanja životinja, u ovom slučaju pasa, pokazale su im članice udruge koja skrbi o napuštenim životinjama Ruka šapi.

Monica Prpić iz te udruge također im je održala kratko predavanje nakon čega su djeca njoj i drugim volonterkama postavljala pitanja i interesirala se oko rada udruge. Učenici i njihovi profesori iskoristili su tu prigodu da bi udruzi Ruka šapi uručili i donaciju koju su učenici prikupili da bi pomogli radu udruge.

Kako su nam rekle volonterke, učenici talijanske osnovne škole Giuseppina Martinuzzi prikupili su i donirali im 10-ak kilograma hrane, što suhih kroketa, što konzervi, a istovremeno su im na žiro račun udruge uplatili još tisuću kuna što će im pomoći u daljnjem radu i uzdržavanju brojnih napuštenih životinja o kojima skrbe. (N. SOFTIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter