Ubojstvo i samoubojstvo u Rijeci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prizemnom stanu u ulici Milana Rustanbega na broju 17 na Škurinjama u Rijeci dvije su osobe pronađene mrtve. Na mjesto dogadjaja izašao je Doris Hrast, zamjenik županijskog državnog odvjetnika, liječnik sudske medicine Dražen Cuculić te djelatnici krim policije. Doris Hrast, koji je oko 20.30 sati nakratko izašao s očevida, rekao je da je riječ o ubojstvu i samoubojstvu. Prema njegovim riječima, obojica su muškarci, ubojica ima 70 a ubijeni 83 godine.

U stanu su ležala dva mrtva tijela, dok je ženska osoba okrvavljene glave V. M. (51) vikala i besciljno lutala po hodnicima stambene zgrade. Pozvana je Hitna pomoć koja ništa nije mogla učiniti za dvojicu muškaraca. Prema prvim informacijama, do tragedije je došlo vatrenim oružjem. Ženska osoba koja se nalazila zajedno s njima u stanu lakše je ozlijeđena a inspektori su je odveli u postaju na kriminalističko istraživanje.

Jedan od ubijenih je i vlasnik stana I. K..

- Ne mogu vam opisati galamu, viku i vriskove, rekla nam je jedna potresena susjeda koja ne može doći k sebi od dozivljenog šoka.

- Ta žena, koja živi s tim čovjekom u stanu, popela se stepenicama na prvi kat i povikala "Moj Ive je mrtav!". "Ma sto govoriš ženo?", upitala sam je, a ona ništa nije odgovorila. Čula sam buku, ali mi je muž rekao da to istovaruju drva iz kamiona. I stvarno, vidjela sam neka drva, ali nikog nisam vidjela da istovaruje. I sad mi je jasno da su to bili pucnjevi, rekla nam je jedna od susjeda.

Ubijen je muškarac rođen 1931. godine, a muškarac koji ga je ustrijelio (rođen 1944. godine), počinio je nakon toga suicid. Ubojstvo i samoubojstvo je izvršeno pištoljem, kratko je rekao Hrast.

Neslužbeno doznajemo da je V. M. živjela s ubijenim 83-godišnjakom u izvanbračnoj vezi, a ubojica, koji stanuje relativno blizu, na Drenovi, često je svraćao kod njih u stan, ali ne toliko zbog ubijenog, više ga je zanimala njegova daleko mlađa družica. Da li je točno da u pozadini ubojstva stoji ljubomora, odnosno ljubavni trokut, bit će poznato i utvrđeno nakon detaljnog očevida i ispitanih svih okolnosti ovog krvavog događaja u predvečerje petka. Je li svemu kumovao i alkohol, što nam je susjeda dala nagovijestiti zbog niza prijašnjih incidenata i problema s pićem koje je znala imati V.M. , provjerit će istraga. (S. KLEVA/NL)


Podijeli: Facebook Twiter