U Sloveniju jučer ušlo 8.625 migranata i izbjeglica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Sloveniju je tijekom jučerašnjeg dana iz Hrvatske do ponoći ušlo 8.625 migranata i izbjeglica, a od početka izbjegličkog vala kroz Sloveniju prije 11 dana sveukupno 83.600, objavilo je u utorak ujutro slovensko ministarstvo unutarnjih poslova.

Također je potvrđeno da Austrija i dalje prima migrante na izlaznim točkama iz Slovenije.

Prema jutrošnjim podacima slovenske policije, na područje Rigonca, do sada najvažnije ulazne točke na zelenoj granici s Hrvatskom, tijekom noći je došlo 1.400 migranata, a očekuje se dolazak njih još 1.500.

Jučer je iz Slovenije u Austriju prešlo 5.342 migranata, danas tijekom jutra još 7.500. Prema današnjem stanju u 6 sati, Austrija je ukupno iz Slovenije primila 57.981 izbjeglicu u izbjegličkom valu koji još traje.
Slovenski premijer Miro Cerar sinoć je u razgovoru za američki CNN naglasio da očekuje da će Europska unija migrantsku krizu riješiti brzo i zajedničkim naporima, jer je riječ o integraciji utemeljenoj na europskim vrijednostima i solidarnosti, ali i da je Slovenija spremna djelovati samostalno ako se to ne dogodi ubrzo, ne precizirajući kojim mjerama na granici s Hrvatskom namjerava smanjiti priljev izbjeglica. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter