U Pješčanoj Uvali otvoren Društveni dom

Novi Društveni dom
Novi Društveni dom

Društveni dom u Pješčanoj Uvali otvoren je u četvrtak navečer u nazočnosti brojnih žitelja ovoga mjesta. Kako je rekao načelnik Općine Medulin Goran Buić, Dom je otvoren 50 godina nakon što su izgrađene prve kuće.

Naime, podaci govore da je upravo 1964. godine ovdje započela gradnja kuća, a naselje se počelo širi krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošloga stoljeća. No, naselje nikada nije imalo Dom ili bilo kakve društvene prostorije, čak su i članovi Mjesnog odbora bili bez prostorija i sastajali se u ugostiteljskim objektima.

- Gradnja Doma trajala je duže od predviđenog zbog tehničkih problema, no iznimno smo zadovoljni što je sada ovaj prostor priveden kraju. Riječ je o prostoru od stotinjak metara četvornih, građenom na moderan način, i sigurno će idućih stotinu godina poslužiti za žitelje ovoga naselja, da se tu održavaju razni programi, te aktivnosti i prezentacije Mjesnog odbora. Izgradnja je koštala 1.200.000 kuna, a Doma ne bi bilo bez Dragana Modrušana i Nenada Seferagića koji su uskakali prilikom problema i nadgledali gradnju. Inače, projektanti su arhitekti Leonid Zuban i Dino Krizmanić, kazao je Buić.

Nenad Seferagić pohvalio je dovršenje izgradnje ovoga Doma, ističući da toga ne bi bilo bez velikog zalaganja načelnika Gorana Buića. Naglašeno je da je veliku pomoć u svemu tome pružio i Aldo Peruško.

Prigodom otvorenja, u suradnji s udrugom Vinkuran Art otvorena je izložba fotografija Maria Rosande. Ovaj se vinkuranski slikar, dizajner, grafičar i fotograf predstavio s tridesetak novih crno-bijelih fotografija formata 40x30cm, a tematski se radi o foto materijalu prikupljenom u pulskom brodogradilištu Uljanik, korištenom u Rosandinoj prošlogodišnjoj samostalnoj izložbi foto/grafika velikog formata.

Izložba je naslovljena "Sound of black metal", i riječ je o njegovoj prvoj izložbi fotografija, koja će se u Društvenom domu moći razgledati sve do 13. srpnja svakodnevno od 20 do 23 sata.

Rosanda je kazao da je namjera udruge Vinkuran Art surađivati s novootvorenim Domom, a otvorenje je uveličao gitarist Dario Budicin. (V. BEGIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter