U Motovunu večer fotografije i klapske pjesme

Otvorenje izložbe fotografija "Priroda" u Motovunu (FOTO: Fotovun)
Otvorenje izložbe fotografija "Priroda" u Motovunu (FOTO: Fotovun)

U osvit nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana, u Motovunu su u subotu održana dva prigodna kulturna događaja kojima je obogaćeno adventsko vrijeme u ovom drevnom gradiću. Udruga fotografa Fotovun priredila je u galeriji hotela Kaštel u Motovunu godišnju izložbu fotografija svojih članova nazvanu Priroda, a izložene su 102 fotografija 23 autora s motivima prirode, snimljene ponajviše oko Motovuna, ali i u drugim krajevima Istre i Hrvatske.

Izložbu su otvorili predsjednik udruge Fotovun David Matković te njezin tajnik Valdi Šker, koji je posjetiteljima prenio i dijelove predgovora izbornika izložbe Davorina Mancea, predsjednika prijateljskog Fotokluba Čakovec, koji nije mogao biti prisutan na otvaranju. Uzvanike su pozdravili i motovunski načelnik Tomislav Pahović, te direktorica motovunske Turističke zajednice Iva Jeletić Prodan.

Malo kasnije iste večeri klapa Motovun održala je predbožićni koncert u motovunskoj župnoj crkvi sv. Stjepana. Uz klapu Motovun kao domaćina, nastupili su također mješoviti pjevački zbor Nota bene motovunske Zajednice Talijana te ženska vokalna skupina Le Parentine Zajednice Talijana iz Poreča. (D. Š.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter