U 15 dana planula dva auta porečkih policajaca!

U Vrvarima su pred Novu godinu planuli Audi i Renault Clio (parentium.com)
U Vrvarima su pred Novu godinu planuli Audi i Renault Clio (parentium.com)

U noći sa utorka na srijedu, oko 3.30 sati, izbio je požar na automobilu Škoda Octavia pulskih oznaka na Stanciji Vodopija kod Poreča. Škoda u vlasništvu 62-godišnjaka je u potpunosti izgorjela, a materijalna šteta, odnosno vrijednost uništenog automobila zasad nije utvrđena. Vatra se sa Škode proširila i na VW Golf u vlasništvu 58-godišnjaka, koji je bio parkiran u blizini, a na kojem su također nastala znatna oštećenja. Porečki vatrogasci ugasili su vatru u 4.05 sati.

Uzrok požara je zasad nepoznat te će policijski službenici u suradnji s inspektorom zaštite od požara PU istarske i vještacima iz MUP-ovog Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" obaviti očevid. Samom mjestu događaja nismo mogli pristupiti niti fotografirati izgorjele automobile jer je policija zatvorila pristup i čuvala područje do dolaska forenzičara iz Zagreba.

Počinitelji i motivi

Ono što je indikativno u ovom slučaju, a pogotovo kada se u obzir uzme činjenice da je ovo već treća palež automobila na porečkom području u dvadesetak dana, jest činjenica je automobil Škodu Octaviju zapravo koristila porečka policajka, a vozilo je u vlasništvu njenog oca.

Nekoliko dana prije Božića u Vranićima kraj Poreča je planuo je i automobil Peugeot porečkog policajca. Očevidom je utvrđeno da se radilo o kratkom spoju na razvodu električnih instalacija ispred upravljačkog procesora vozila. Vozilo je u potpunosti izgorjelo. Solidarnošću kolega mladog policajca, sakupljen je novac, približno isti iznos koliko je vrijedio njegov Peugeot, kao njihov doprinos za nabavku novog.

Nekoliko dana prije Nove godine u Vrvarima su, također na porečkom području, pod okriljem noći planula dva automobila, Audi i Renaut Clio. Utvrđeno je da je požar podmetnut, ali ne i na koji način.

U svim slučajevima počinitelji su zasad nepoznati, kao i motivi za ova nedjela. (M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter