Trump izbjegava teška pitanja dajući prednost manjim medijima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom svog prvog mjeseca u Bijeloj kući američki predsjednik Donald Trump više je puta izbjegao teška novinarska pitanja dajući na konferencijama za tisak prednost novinarima iz manjih redakcija.

Trump je na konferenciji za tisak s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom u srijedu dopustio dva pitanja manjih američkih medija. Oba su se pitanja odnosila na stanje na Bliskom istoku, tako da Trump nije morao odgovarati na moguća pitanja o aktualnim odnosima s Rusijom vezano uz aferu Flynn.

Dvoje novinara kojima je dopušteno postavljanje pitanja bili su iz kabelske mreže Christian Broadcasting Network i s konzervativnog portala Townhall. Novinare iz uglednih medija poput New York Timesa i Washington Posta, odnosno televizijskih postaja CNN i CBS, Trump je ignorirao.

Na nedavnim novinskim konferencijama s premijerima Kanade i Japana, Trump je slijedio sličan obrazac - pitanja su bila dopuštena manjim medijima poznatim po potpori aktualnom američkom predsjedniku.

Novinari koje se sustavno ignorira pokušavaju upozoriti na taj problem izvikujući pitanja dok Trump zatvara konferenciju, ali predsjednik uvijek napušta prostoriju ne odgovarajući na njih, piše agencija dpa. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter