Tot zbog neslaganja s upravom skoro napustio klupu Istre 1961

Marijo Tot (M. MIJOŠEK)
Marijo Tot (M. MIJOŠEK)

Ničim izazvan, prilikom najave nedjeljnog ogleda s Hajdukom trener Istre 1961 Marijo Tot odlučio je upoznati javnost s onim što se događalo iza kulisa tijekom nekoliko zadnjih dana, odnosno nakon utakmice s Lokomotivom.

- Imali smo malu klupsku krizu koja je mogla dovesti i do mog odlaska iz kluba. Kada to kažem ne želim podcijeniti situaciju koja je bila jer se u jednom trenutku moje trenerske vizije i vizije ljudi u klubu nisu podudarale, ali nakon što sam obavio nekoliko razgovora s vlasnicima, s više njih a ne samo s jednim, došli smo do zaključka i zajedničke strategije za budućnost - rekao je trener Marijo Tot.

Kamen spoticanja koji je prijetio time da pulski prvoligaš ostane bez petog trenera u tekućoj sezoni ležao je u tome da vodstvo kluba i trener nisu na isti način posložili prioritete.

- Kad sam došao u klub, od mene se tražilo da popravim atmosferu u svlačionici, dignem momčad na planu igre, ostanemo u ligi i u konačnici da kroz prvenstvo etabliramo mlade igrače. Ništa više od toga, ali kako sam ja ambiciozna osoba koja je procijenila da ova momčad može i nešto više od toga, malo sam te ciljeve modificirao i tu energiju prenio na svoj stožer i igrače. Osvajanje petog mjesta koje sam ja osobno nametnuo kao cilj po meni je dobra strategija, ali to nisu bili klupski prioriteti te se ispostavilo da sam u toj silnoj želji malo krenuo u pravcu koji nije bio zajednička strategija mene i kluba. Ja sam klupski vojnik i u ovom momentu moram biti odgovoran čovjek te s te strane možete očekivati da će u narednih šest kola mladi igrači dobiti više prilika. To ne mora značiti i pad na ljestvici jer taj određeni zaokret neće sputati našu ambiciju da se do kraja sezone borimo za peto mjesto, čije bi osvajanje po meni bila sjajna stvar - naglasio je Tot. (I. CEROVAC)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter