Toplo prihvaćen Gavranov "Sladoled"

Iz predstave "Sladoled"
Iz predstave "Sladoled"

Publika koja se sinoć okupila u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula iznimno toplo primila je "Sladoled" Mire Gavrana u režiji Borisa Svrtana i produkciji Teatra Gavran.

Mamu i kćer koje glume Mladena Gavran i Ana Vilenica povezuje jedna slastičarnica. Kćer odrasta, studira i spetlja se sa svojim šefom koji se pak spetlja sa ženom svog šefa. Mama, koju je prevario suprug, trudi se odgojiti kćer te pokušava ostvariti neke svoje životne ambicije i opet pronaći ljubav. To joj uspijeva.

Kćer će u međuvremenu postati majka koja će se mučiti da odgoji vlastitu kćer koja se s 15 godina već punom parom seksa, pije i puši. Mama će završiti u staračkom domu i kćerka će se potpuno otuđiti od nje, ali na kraju će ih spojiti ljubav i dobitak na lotu koji osvaja već ostarjela mama.

"Sladoled" se tako kroz sat i pol njiše između komike i patetike, smijeha i tuge, prizemnih psovki i lako shvatljivih moralnih pouka. Tako u jednom trenutku, kćer koja je u fakultetskim danima, a doznajemo da studira novinarstvo, ispali kako već šest mjeseci objavljuje članke u najtiražnijim novinama i ima veće honorare od mamine plaće. Mama je, inače, pravnica koja je dogurala do mjesta šefice u svojoj firmi. Hm, to definitivno zvuči kao komedija. (M. RADIĆ; snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter