Tinjan: Uskoro nova javna rasvjeta u svim selima

Uskoro će biti organizirani zborovi mještana Tinjanštine (Arhiva)
Uskoro će biti organizirani zborovi mještana Tinjanštine (Arhiva)

Tinjanski su vijećnici na posljednjoj sjednici usvojili godišnji obračun lanjskog proračuna, ostvaren u iznosu od 5,76 milijuna kuna, što je tek nešto manje od planiranih 5,91 milijun kuna. U sličnim razmjerima, sa svega nekoliko tisuća kuna odstupanja od plana, usvojeni su i godišnji obračuni programa javnih potreba u predškolskom odgoju, školstvu, kulturi, socijalno-zdravstvenim potrebama te sportu i rekreaciji.

Za tvrtku koja će u narednom razdoblju održavati javnu rasvjetu na području općine Tinjan odabrana je firma Žiković iz Višnjana, dok je koncesija za dimnjačarske usluge na osnovu zajedničke ponude dodijeljena tvrtkama Dimnjačarstvo Doka iz Novog Vinodolskog i Dimnjačarstvo Zagreb.

Načelnik Goran Hrvatin najavio je da će se narednih dana organizirati zborovi mještana na kojima se želi prikupiti njihovo mišljenje o predstojećim programima asfaltiranja i izgradnje javne rasvjete. Planira se da bi općina financirala dvije trećine toga troška, a jednu trećinu bi participirali građani, pa se radi te obaveze građanima želi detaljno predstaviti program sa svim planiranim dionicama, radi mogućih korekcija. Program izgradnje javne rasvjete odnosi se na sela koja ju dosad uopće nisu imala, pa će se na zborovima raspraviti broj i raspored rasvjetnih tijela, koja će biti ekološka kao i ona postavljena tijekom lanjske akcije zamjene žarulja postojeće javne rasvjete.

Načelnik Hrvatim izvijestio je i o dobrom napredovanju priprema predstojeći Dan općine koji će se obilježiti 14. svibnja, i o najavio predstojeći posjet općinske delegacije zbratimljenoj španjolskoj, također pršutarskoj općini Jerez de los Caballeros od 6. do 9. svibnja. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter