Teroristi planiraju masovne napade diljem Europe

(AFP)
(AFP)

Europske obavještajne službe izdale su ozbiljno upozorenje. Naime, oni tvrde da teroristi ove godine planiraju koordinirane masovne napade diljem Europe. U tome bi im trebali pomoći džihadisti koji su se vratili iz Sirije naoružani te trenirani za napad, piše AFP i prenosi televizija N1.

Upozorenje stiže godinu dana nakon napada na redakciju časopisa  Charlie Hebdo. Francuska je 2015. pretrpjela teške terorističke napade, u posljednjem je krvavom masakru poginulo 130 ljudi. Dio odgovornih još je uvijek u bijegu.
Prekjučer je jedan od visokih dužnosnika sigurnosnog aparata za francuske medije rekao da je 2015. godina ništa naspram onog što se sprema u 2016. godini, posebno u Francuskoj i Londonu.
"Bojim se da nam se bliži europski 11. rujna: simultani napadi istoga dana u nekoliko zemalja, u nekoliko gradova. Vrlo koordiniran napad. Imamo saznanja da teroristi rade na tome", rekao je neimenovani izvor, kako prenosi televizija N1.

Dodao je i da IS u Siriji posebno trenira baš Europljane, koje potom šalje nazad u njihove domovine da bi tamo izveli napade.
- Dobivaju lažne dokumente, govore jezike europskih zemalja, karte i oružje. Mnogo njih smo uspjeli zaustaviti, ali moramo priznati da smo preopterećeni. Neki će nam promaknuti, neki već jesu, dodao je dužnosnik. (Portal Novilist.hr)


Podijeli: Facebook Twiter