Telegraph: Razlog za posjet Hrvatskoj jest - Pula

Na Dimensionsu i Outlooku očekuje se 15 tisuća posjetitelja (Arhiva)
Na Dimensionsu i Outlooku očekuje se 15 tisuća posjetitelja (Arhiva)

Poznati britanski portal Telegraph u svojem je posljednjem članku naveo 23 razloga zbog kojih bi turisti iz cijeloga svijeta ovog ljeta trebali posjetiti Hrvatsku. Među glavnim razlozima navedeni su Pula i otočje Brijuni koji se pohvaljuju zbog iznimno bogate povijesti i prelijepe i očuvane prirode koja oduzima dah, posebice u ljetnim mjesecima u morskom okruženju sjevernog Jadrana.

U članku se spominje i rimska Arena za koju se navodi da je jedna od najočuvanijih i najstarijih na svijetu u kojoj se između niza kulturno-umjetničkih manifestacija organizira i slavni filmski festival koji je i ove godine privukao desetke tisuća posjetitelja.

Tijekom 2016. godine u Puli će se održati više od tisuću kulturnih manifestacija što je uz održavanje ove godine nikad bogatijeg koncertnog programa u Areni, na kojem su već nastupili legendarni rockeri Staus Quo, Robert Plant, kao i Petar Grašo, netom i Đorđe Balašević, dok se koncerti Nine Badrić i Parnog valjka tek očekuju, Puli donijelo titulu najbolje koncertne destinacije na Jadranu.

Festivalski ugođaj krajem kolovoza će svakako upotpuniti i tradicionalni međunarodni festivali za mlade Dimensions i Outlook koji bi sami prema predviđanju mogli privući 15.000 posjetitelja iz Velike Britanije. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter