Tanji Kovačić 10 mjeseci zatvora

Općinski sud u Pazinu (M. SARDELIN/arhiva)
Općinski sud u Pazinu (M. SARDELIN/arhiva)

Tanja Kovačić (36) iz Višnjana nepravomoćno je osuđena - u odsutnosti - na pazinskom Općinskom sudu na jedinstvenu kaznu zatvora od 10 mjeseci zbog dva kaznena djela lažnog prijavljivanja poduzetnika Branka Kovačića i Slavka Borojevića tijekom travnja 2008. godine.

Sud joj je odredio i da mora platiti troškove kaznenog postupka u iznosu od oko 19 tisuća kuna. U ovom predmetu je tjeralica protiv nje ukinuta, no ona je i dalje na snazi za druge predmete za koje joj još nije suđeno jer je nedostupna organima pravosuđa i policije.

Proglašena je krivom jer je 16. travnja u pulskom zatvoru djelatniku Sektora kriminalističke policije Robertu Zenzeroviću podnijela lažnu kaznenu prijavu protiv Branka Kovačića, u kojoj je navela da joj je krajem lipnja 2007. godine u njezinoj kući u Višnjanu prijetio smrću.

Također, rekla je da je Branko Kovačić u namjeri da se okoristi zatražio od nje potpisivanje ovjerene izjave kod javnog bilježnika po kojoj Brankovoj supruzi duguje 100 tisuća eura, a potom još 100 tisuća eura. Tanja je bojeći se za svoj i život članova svoje obitelji u istom danu dva puta u javnobilježničkom uredu ovjeravala izjave.

Istoga dana je u pulskom zatvoru podnijela Zenzeroviću, također lažnu, kaznenu prijavu protiv Slavka Borojevića navodeći da je krajem siječnja 2008. godine bila njegova žrtva. Naime, navela je da je protiv njezine volje omamljena i seksualno iskorištena u jednom nepoznatom stanu u Poreču te da joj je Borojević istoga dana predočio snimke seksualnog odnosa i rekao da će ih staviti na internet ako mu ne preda 50 tisuća kuna ili ne izađe s njim na večeru.

U oba slučaja su njezine prijave bile neutemeljene te je protiv nje pokrenut postupak zbog lažnog svjedočenja. (M. SARDELIN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter