Svatko se od nas mora pogledati u ogledalo

Saša Dreven (D. MEMEDOVIĆ)
Saša Dreven (D. MEMEDOVIĆ)

Zagrijavanje, rad u teretani, malo trčanja glavnim terenom po kiši i potom povratak u svlačionicu. Sve obavljeno uglavnom šutke. Svjesni su i sami nogometaši Istre 1961 situacije u koju su se doveli lošim predstavama, pri čemu, naravno, najviše peče onih 0:4 od Dinama. Teret je to koji im poput utega visi nad glavom i to se "osjeti u zraku". Zato jučer ujutro iz pulske svlačionice nisu dopirali uobičajeni smijeh i galama. Igrači su gotovo na prstima izlazili iz svlačionice i šutke odlazili kućama nakon treninga.

- To je posljedice ovog poraza od Dinama. Imali smo i sastanak dan nakon utakmice, analizirali susret i teško je sad još nešto reći o tome. Jednostavno, u nedjelju nismo bili pravi. To moramo otvoreno reći - rekao je golman "zeleno-žutih" Saša Dreven. - No, uz svu našu lošu igru moramo spomenuti i kvalitetu suparnika. Za HNL prilike ipak su oni dvije dimenzije iznad svih. Stvarno su kvalitetni, jer odigrati onakvu utakmicu nakon ispadanja iz Europe i po onako lošem terenu, nije bilo lako.

Europski neuspjeh "modri" su prelomili s četiri komada u mreži Drevena. Možda je pulski golman mogao i bolje reagirati u nekoj situaciji, ali uglavnom je ostavljen na "brisanom prostoru", na milost i nemilost suparničkim napadačima.

- Golovi? Uvijek analiziram utakmicu, uvijek analiziram svoje obrane ili primljene golove i uvijek se nađe nešto što je moglo biti bolje. Kad padne gol, to se dogodi u sekundi, ali poslije kad pogledam snimku, onda vidim da sam mogao napraviti nešto drugo, reagirati drugačije. Dan kasnije bih uvijek malo drugačije reagirao kod gola. Mislim da svatko od nas mora prvo krenuti od sebe, analizirati svoju igru. Moramo se pogledati u ogledalo i reći da li smo dali sve od sebe ili nismo. Ovoga je puta ispalo da nismo. Daleko od toga da trka i želja nisu bili prisutni, ali možda je nedostajala i kvaliteta. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter