Sv. Petar u Šumi: Cica fest na privatnoj parceli

Sudionice Cica festa nose bikini kao na plaži pa organizator u tomu ne vidi ništa loše i od Cica festa ne odustaje (M. MIJOŠEK)
Sudionice Cica festa nose bikini kao na plaži pa organizator u tomu ne vidi ništa loše i od Cica festa ne odustaje (M. MIJOŠEK)

Odlukom općinskog načelnika Marija Bratulića organizatoru Cica festa Marinku Banovcu onemogućeno je korištenje malonogometnog igrališta u Svetom Petru u Šumi za održavanje festivala.

- To je po mojem mišljenju smiješno, pogotovo kad kažu da naša manifestacija vrijeđa dostojanstvo žene i ženskog tijela. Nije li vrijeđanje dostojanstva žene i ženskog tijela održavanje natjecanja za Miss svijeta i Miss Hrvatske?, pita se Banovac.

Dodaje da se u kazalištu, na filmu i na TV-u prikazuju stvari koje vrijeđaju dostojanstvo žene, a o plažama i zabavama o njima da se i ne govori, ali malo udruga i osoba o tomu brine. Za razliku od toga, sudionice Cica festa nose bikini kao na plaži pa Banovac u tomu ne vidi ništa loše i od Cica festa ne odustaje.

- Inzistiram na tomu i dok sam živ, to će biti moja fešta i fešta za naše selo koje i na taj način želim promovirati. Mogu reći da će se Cica fest održati 3. svibnja u Svetom Petru u Šumi na privatnoj parceli. Ne odustajem od toga. Našao sam parcelu i sve će biti kako treba, ističe Banovac.

Kaže da su mu već neke druge općine ponudile gostoprimstvo za Cica fest, ali unatoč svemu, ovogodišnji će se održati u Svetom Petru. Ne bude li ovdje razumijevanja za ovu manifestaciju, razmislit će kako i kamo dalje. Sada je usredotočen na nadolazeći festival.

Što misle Supetarci teško je doznati. Već na spomen Cica festa, mještani koje smo zatekli na ulici razbježe se, kao da spominjemo nečastivog i u odlasku gotovo redom odgovaraju: "Ne, ne, ne…" Jedan od njih ipak je pristao na razgovor, ali bez fotografiranja i spomena imena, da izbjegne neugodnosti male sredine. Osobno, kaže, nema ništa protiv Cica festa, a za organizatora Banovca kaže da se dečko u toj silnoj ponudi svakojakih zabava i programa trudi nešto zaraditi.

Problem je i u tomu što je Sveti Petar u Šumi mala sredina pod velikim utjecajem crkve. Zbog toga, smatra, ljudi ne žele razgovarati s novinarima, a pogotovo ne o Cica festu jer se boje što će fratri i drugi sumještani na to reći.

O tomu je li načelnik u pravu kada ne dopušta da se Cica fest održi na malonogometnom igralištu, naš sugovornik ima podijeljeno mišljenje. Smatra da bi organizator trebao imati bolje osiguranje koje maloljetnim osobama ni pod kojim uvjetom ne bi dopuštalo ulazak u šator ili drugi prostor u kojem bi se odvijao program.

Program bi mogli posjetiti oni koji žele, oni koji ne žele ili nisu dorasli ostali bi vani, a općina bi zaradila iznajmljujući javnu površinu. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter